22 Haziran 2009 00:00

Bu da ‘yasadışı’ önlük!

Dumlupınar Üniversitesi Simav Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören Aydın Yıldız’ın ailesine, 1 Mayıs’ta Kütahya’da düzenlenen mitinge Eğitim Sen önlüğü ile katıldığı gerekçesiyle ihtar mektubu gönderildi.

Paylaş

Dumlupınar Üniversitesi Simav Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören Aydın Yıldız’ın ailesine, 1 Mayıs’ta Kütahya’da düzenlenen mitinge Eğitim Sen önlüğü ile katıldığı gerekçesiyle ihtar mektubu gönderildi. Okul yönetimi tarafından kaleme alınan mektupta, eylem ve Eğitim Sen yasadışı ilan edildi. Eğitim Sen yetkilileri, bu durumu skandal olarak değerlendirerek kınadı.
Yıldız, 1 Mayıs’ta Kütahya’da KESK ve Türk-İş’e bağlı sendikalar tarafından düzenlenen mitinge katıldı. Mitinge Eğitim Sen önlüğüyle katılan Yıldız’ın babası Atman Yıldız’a rektörlük tarafından oğluyla ilgili bir ihtarname gönderildi. İhtarnamede, Yıldız’ın 1 Mayıs’ta Eğitim Sen önlüğü ile çekilen fotoğrafına da yer verildi. “Sayın Atman Yıldız” başlığı ile gönderilen ihtarnamede, Aydın Yıldız’ın “yasadışı oluşumlarla irtibatlı olduğu ve eylemlere katıldığı” öne sürüldü.
‘POLİS YASAL İŞLEM YAPAR’ TEHDİDİ
İhtarnamede tehditvari bir dille şunlara yer verildi: “Bu durumun devam etmesi halinde yakın zamanda güvenlik güçleri tarafından hakkında yasal işlem yapılacağı ve okul hayatının sona ereceği düşünülerek, bir an evvel velisi bulunduğunuz öğrencinin durumu ile ilgili bir önlem almanızı rica ederiz.” 1 Mayıs’ta Eğitim Sen önlüğü giyen Yıldız ise gönderilen ihtar mektubuna tepki gösterdi.
Üzerinde bulunan Eğitim Sen üniformasının rektörlük tarafından yasadışı bir oluşum olarak gösterilmesine tepki gösteren Yıldız, “Ben bir öğrenciyim ve demokratik eylemlere katılmak da suç sayılamaz. Hele hele yüz bini aşkın üyesi bulunan bir kurumun, yani Eğitim Sen’in ‘yasadışı’ olarak gösterilmesini, bir akıl tutulması olarak değerlendiriyorum” diye konuştu.
EĞİTİM SEN: ŞİDDETLE KINIYORUZ
Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi Örgütlenme Sekreteri Yılmaz Güneş, “Bir üniversite öğrencisinin Eğitim Sen’in etkinliklerine katılması kadar doğal bir şey olamaz. Eğitim Sen demokratik üniversite mücadelesi veriyor. Dolayısıyla bu öğrencimiz ile ilgili fotoğraf çekilmesi ve altına da adeta tehditvari bir dille ihtar yazılması çok faşizan bir tutumdur. Bu olayı şiddetle kınıyoruz” şeklinde konuştu. (Diyarbakır/DİHA)
Hikmet Erden
ÖNCEKİ HABER

İt dalaşında yeni perde

SONRAKİ HABER

BAŞYAZI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...