23 Haziran 2009 00:00

Nedir bu Müslümanın karikatürdençektiği!

İNGİLTERE’de bir cezaevi gazetesi, neredeyse 2005’te Hazreti Muhammed’in karikatürlerinin bir Danimarka gazetesinde yayınlanmasıyla patlak veren türden bir karikatür krizine yol açıyordu.

Paylaş

İNGİLTERE’de bir cezaevi gazetesi, neredeyse 2005’te Hazreti Muhammed’in karikatürlerinin bir Danimarka gazetesinde yayınlanmasıyla patlak veren türden bir karikatür krizine yol açıyordu. Cezaevlerindeki mahkumlar için çıkarılan ulusal gazete Inside Time, türban giymiş sakallı bir domuz karikatürü bastı.
Karikatür, ‘Şişko Domuzun İntikamı’ adlı bir makaleye eşlik ediyor.
Hull Cezaevi’nden Andy Thackwray adlı mahkumun yazdığı makalede, “domuz gribinin El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in ‘Hristiyan alemindeki her domuzu yok etmek’ amaçlı başarısız bir girişiminin sonucu olduğu” yorumu yapılıyor. Karikatürde, sakallı ve türbanlı bir domuz, arka ayaklarının üzerinde dikilmiş hapşırırken resmedilmiş. Cezaevi müdürleri tarafından görülünce 50 bin gazete toplatılırken, İngiltere Adalet Bakanlığı, makalenin ‘son derece endişe verici’ olduğunu ve haziran sayısının toplatıldığını açıkladı. Toplatmanın 20 bin sterline mal olduğu belirtilirken, aylık gazete karikatür ve makale olmadan yeniden yayımlanacak. İngiltere’de Haziran 2007 itibariyle 79 bin 734 olan cezaevi nüfusunun 8 bin 864’ü Müslüman.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEĞİN GÖZÜYLE

SONRAKİ HABER

AKA-DER’de gündem Süryaniler’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...