23 Haziran 2009 00:00

Türbanlı kızın hikayesi ‘Büşra’ çekildi

ALPER Çağlar’ın yönettiği ve Mine Kılıç, Tayanç Ayaydın, Çiğdem Batur ile Coşku Cem Akkaya’nın başrolleri paylaştığı “Büşra” filminin çekimleri tamamlandı.“Büşra”, Alper Çağlar’ın ilk uzun...

Paylaş

ALPER Çağlar’ın yönettiği ve Mine Kılıç, Tayanç Ayaydın, Çiğdem Batur ile Coşku Cem Akkaya’nın başrolleri paylaştığı “Büşra” filminin çekimleri tamamlandı.
“Büşra”, Alper Çağlar’ın ilk uzun metraj filmi olmasının yanında, usta çizer Bahadır Boysal’ın aynı adlı çizgi kahramanının sinema uyarlaması. Senaryosu da Alper Çağlar, Bahadır Boysal ikilisine ait olan filmin yapımcılığını ise Alper Akman üstlendi.
Büşra’nın hikayesi dört yalnız insanın, dört farklı bakış açısının ve dört trajik öykünün düğümlenmesiyle meydana geliyor.
Filmin baş karakteri Büşra, üniversiteden yeni mezun olmuş, hayata atılmak üzere olan, muhafazakar ve varlıklı bir ailenin türbanlı kızı. Modern arzuları ile ailesinin onu yetiştirdiği ve alışkın olduğu değerler kendi içinde bir çelişki halindedir. Zeki, maneviyata önem veren ve yaşından öte bir bilgeliğe sahip olmasına rağmen nereye ait olduğunu çözememektedir. Büşra ile aşk yaşayan Yaman ise nihilist köşe yazıları ve agresif romanlarıyla tanınan, liberal bir gazeteci ve yazar.
Filmin kış aylarında gösterime girmesi bekleniyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

GENEL AF YASASI 2

SONRAKİ HABER

tabela yazılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa