23 Haziran 2009 00:00

TCDD emekçileri iş bıraktı

Demiryollarında çalışan kamu emekçileri, her geçen gün artan hak gasplarına bir yenisi daha eklenince, viziteye çıkarak hizmet üretmediler

Paylaş

Demiryollarında çalışan kamu emekçileri, her geçen gün artan hak gasplarına bir yenisi daha eklenince, viziteye çıkarak hizmet üretmediler. Sabah toplu olarak vizite kağıdı alıp işbaşı yapmayan Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesi demiryolu emekçileri, Alsancak Garı’ndaki TCDD 3. Bölge Müdürlüğü önünde toplandılar.
“Direne direne kazanacağız” pankartının ardında uzun süre “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız”, “İş ekmek yoksa barış da yok”, “Manevra hakkımız gasp edilemez” sloganları atan kamu emekçileri, öğle saatlerinde bir de basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasında konuşan BTS İzmir Şube Başkanı Bülent Çuhadar, TCDD’nin yeniden yapılandırma adı altında özelleştirme uygulamaları ile kamu kurumu olma özelliğinin gittikçe kaybolduğunu söyledi. Bu süreçte kurumda çalışan emekçilerin pek çok haklardan mahrum bırakıldığına dikkat çeken Çuhadar, permi hakkının alınması ile başlayan hak gasplarının, son olarak ‘tren teşkil memuru’ unvanında bulunan çalışanların manevra tazminatının ellerinden alınmaya çalışılmasıyla sürdüğünü belirtti. Kurumda en zor koşullarda çalışmak zorunda bırakılan, birçok iş kazasına uğrayan bu unvan grubundaki emekçilerin, iş koşullarının düzeltilmesini beklerken haklarının gasp edilmeye çalışıldığının altını çizen Çuhadar, sendika olarak kurum temsilcileri ile yaptıkları görüşmelerden bir sonuç çıkmadığını aktardı. Çuhadar, “Bize gerekçe olarak yönetmelikleri gösterenler, manevracı arkadaşlarımızın yaşamlarını tehlikeye atacak biçimde, talimatlara aykırı olarak tek başına manevraya zorlamaktadırlar. Önce kendileri yönetmelik ve talimatlara uysunlar” dedi.
Çuhadar, sabah saatlerinden itibaren birçok istasyonda trenlerin çalışmadığını, manevra hizmeti verilmediğini belirterek, eyleme Kamu-Sen üyesi demiryolu çalışanlarının da destek verdiğini söyledi. Basın açıklamasının ardından demiryolu çalışanları toplu olarak viziteye çıktılar. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İŞTEN ATMALAR YASAKLANSIN!

SONRAKİ HABER

Sağlıkçı, baskılara ‘Artık Yeter’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...