23 Haziran 2009 00:00

Mazgirt kaymakamı gerginliğe yol açtı

TUNCELİ’ye bağlı Mazgirt İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürgöz, Göktepe köyünün su kanal sorunuyla ilgili olarak görüştüğü köylüye, “Sizin şerefsiz ...

Paylaş

TUNCELİ’ye bağlı Mazgirt İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürgöz, Göktepe köyünün su kanal sorunuyla ilgili olarak görüştüğü köylüye, “Sizin şerefsiz muhtarlarınızla görüşecek bir şeyim yok” dediği iddia edildi. Yapılan görüşmenin ardından köye gelen kaymakamla köylüler arasında tartışma yaşandı. Kaymakamın, tartışmayı küfürlü konuşmaya kadar vardırdığı bildirildi. Küfür edilen muhtarlar kaymakama tepki gösterince, korumalar köylünün üzerine yürüdü.
Olay yerinde bulunan geçmiş dönem EMEP İl Genel Meclis Üyesi Salih Gündoğan, kaymakama tepki gösterdi. Gündoğan, sert bir dille kaymakamı uyararak köyü terk etmesini istedi; aksi halde ortaya çıkacak olaylardan kendisinin sorumlu olacağını söyledi. Yaşanan bu tepkiden sonra kaymakam köyü terk etti.
Kaymakamın hakaret ettiği muhtarlar ise onurlarının kırıldığını belirtti. Yaşananlar karşısında sessiz kalmayacaklarını belirten muhtarlar, kanuni yolla haklarını arayacaklarını söylediler. (TUNCELİ)
ÖNCEKİ HABER

Boğulmalara karşı anonsla önlem

SONRAKİ HABER

Ceset Ergül’ün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa