23 Haziran 2009 00:00

Facia ‘geliyorum’ dedi

ANKARA’da 11 üniversite öğrencisinin öldüğü trafik kazasıyla ilgili ilk bulgular, aşırı hız ve hatalı sollamayı işaret ediyor.

Paylaş

ANKARA’da 11 üniversite öğrencisinin öldüğü trafik kazasıyla ilgili ilk bulgular, aşırı hız ve hatalı sollamayı işaret ediyor. Kazayla ilgili ön rapora göre aracın taşıma yetki belgesi yok ve hız göstergesi çalışmıyor. Şoför ise tutuklandı.
Kızılcahamam Jandarması ve Savcılığı’nın başlattığı adli soruşturma sürüyor. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan minibüs şoförü Hacı Tanrıkurt tutuklandı. Şoför ifadesinde kendisini bir aracın sıkıştırdığını söylese de, ilk bulgular aşırı hız ve hatalı sollamayı işaret ediyor.
Kazanın ardından ifadesi alınan midübüs şoförü, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. “Aşırı hız ve dikkatsiz araç kullanmak suçlamasıyla” nöbetçi mahkemeye sevk edilen Tanrıkurt, Sincan Cezaevi’ne gönderildi.
EN AZ 106 KM İLE GİDİYORDU
Kazanın nedenini ortaya koyacak ön rapora göre aracın taşıma yetki belgesinin olmadığı ortaya çıktı. Kazayı araştırmak için 4 kişilik uzman ekip oluşturuldu. Kaza esnasında aracın takografının çalışmaması nedeniyle hızı belirlenemiyor. Ancak en az 106 km hızla seyrettiği belirtiliyor.
Yaşamını yitiren 11 öğrenciden 8’i toprağa verildi.
Hacı Tanrıkurt yönetimindeki minibüsün, Çeltikçi beldesi yakınlarında devrilmesi sonucu 11 öğrenci ölmüş, 10 öğrenci de yaralanmıştı. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

3’üncü kattan düşen çocuğu havada yakaladı

SONRAKİ HABER

Denizleri anmak ‘suç’ değil!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...