23 Haziran 2009 00:00

Yargıdan geciken karar

DANIŞTAY 6. Dairesi, Gerence Körfezi’ndeki balık çiftliklerinin taşınması talebiyle açılan davada “yürütmeyi durdurma” kararı verdi.

Paylaş

DANIŞTAY 6. Dairesi, Gerence Körfezi’ndeki balık çiftliklerinin taşınması talebiyle açılan davada “yürütmeyi durdurma” kararı verdi. Ancak 2005 yılında İzmir İdare Mahkemesi’ne açılan davanın 4 yıl sonra karara bağlanması nedeniyle Gerence Körfezi balık çiftliklerinin yarattığı kirlilik nedeniyle canlı yaşamı bakımından bitme noktasına geldi.
Karara en sert tepkiyi Çevreci Yazar ve Yarımada Çevre Platformu Sözcüsü Ümit Bora, haberanaliz.net internet sitesinde yazdığı yazıyla verdi. “Mahkemeyi kazandık ama 4 yıl geçti ve Gerence Körfezi’ni kaybettik. Bu bir denizin ölüm haberidir. Gerence’nin cenazesi ulusal ve uluslararası basın kuruluşları ve bakanlarımızın katılımıyla kaldırılacaktır” diyen Bora, Danıştay’ı da eleştirdi. Kararın 4 yılda alınması nedeniyle Gerence’nin devasa kirliliğe yenik düştüğüne dikkat çeken Bora, bundan sonraki süreçte kararın uygulanmasını bekleyeceklerini, karara uymayan balık çiftlikleri hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması için davalar açacaklarını da dile getirdi.
11 BALIK ÇİFTLİĞİ FAAL DURUMDA
Gerence Körfezi’nde faal durumda olan 11 balık çiftliği bulunuyor. Balık çiftliklerine karşı, ortakları arasında TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve eski milletvekillerinden Bülent Akarcalı’nın da bulunduğu Günkent İşletme Kooperatifi sakinleri tarafından İdare Mahkemesi’ne dava açılmış, ancak yerel mahkeme talebi reddetmişti. (İzmir/DİHA)
Mustafa Aydın
ÖNCEKİ HABER

Alevilerin sorunları için Meclis araştırması istemi

SONRAKİ HABER

Çöpler toplanmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...