24 Haziran 2009 00:00

Çocuklar ve hastane ziyareti yasağı

Bir hekime ilkokul öğrencisi kızı soruyor: “Baba, hastanelere neden çocuk ziyaretçi alınmıyor?” Cevap tam bir klişe:- “Hastaneler mikroptan zengin ortamlar olduğundan çocukları korumakgerekiyor.”

Paylaş

Bir hekime ilkokul öğrencisi kızı soruyor: “Baba, hastanelere neden çocuk ziyaretçi alınmıyor?” Cevap tam bir klişe:
- “Hastaneler mikroptan zengin ortamlar olduğundan çocukları korumak
gerekiyor.”
Sahi, bu yanıt gerçekçi mi? Hangi hastanelerde hekim ve diğer sağlık çalışanları duş alıp mikroplardan arınarak evlerine gidebiliyorlar ki?
Maske denince ameliyathaneler gelir aklımıza, bir de maskeli balolar... İkisinde de kıyafet zorunluluğu vardır. Ve bir başka mekanda kentin valisi mühendise haykırmış: “Kot ve sakal bir arada, bir devlet memuru olarak konuşmana izin vermiyorum!” Sahi, valiler ne iş yapar? Siz hiç dünyanın en riskli, yani mikrop yuvası iş kıyafetleri ile yemek yiyen hastane çalışanlarının kıyafetini sorun yapan vali duydunuz mu?
Devletin valilerinin kılık kıyafette zihin açıklıklarının, yasanın çıktığı tarihte kalakalmasına izin verecek miyiz?
Şimdi ilkokul ikinci sınıfı henüz bitiren hekim çocuğu, sorunlarını aşmak için kime başvursun? Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı’na mı, yoksa en yakınında soluduğu Milli Eğitim Bakanlığı’na mı?
Hekim çocuklarından mektup var:
“Anne babalarımızın iş dönüşü hastane kokmasını istemiyoruz. Dünyanın tüm mikroplarının evimize taşınmasını lütfen önleyin. Hastanede duş alabilsinler.”
“Okul önlüklerimin hastanenin, yani tüm kentin mikroplarını barındıran anne babamın iş kıyafetleri ile birlikte yıkanmasını istemiyorum.”
Sağlık çalışanları, iş önlüklerini hastanede yıkatabiliyor mu sahi?
Yoksa tüm mikroplar eve mi naklediliyor?
Şimdi çocuklara dönüp, hastanelere neden çocuk alınmadığını bir kez daha izah etmeye ne dersiniz? Ama sağlık çalışanlarının çocukları hariç!
ÖNCEKİ HABER

UZUN MESAFEgün yasası

SONRAKİ HABER

İpek Baskı sergisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...