24 Haziran 2009 00:00

Oyuncaklı vapur

ÇOCUK edebiyatının usta kalemi Gazeteci Yalvaç Ural’ın oyuncak koleksiyonu, yoğun ilgi üzerine, sergiye eklenen farklı oyuncaklarla Rahmi M. Koç Müzesi Fenerbahçe Vapuru’nda 15 Ağustos 2009 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Paylaş

ÇOCUK edebiyatının usta kalemi Gazeteci Yalvaç Ural’ın oyuncak koleksiyonu, yoğun ilgi üzerine, sergiye eklenen farklı oyuncaklarla Rahmi M. Koç Müzesi Fenerbahçe Vapuru’nda 15 Ağustos 2009 tarihine kadar ziyarete açık olacak.
Ural’ın, dünyanın dört bir köşesinde ve Türkiye’de farklı dönemlerde yapılan binlerce oyuncak koleksiyonundan özel bir seçkiyi meraklılarına sunuyor. Oyuncak tarihini bütün özellikleri ile gözler önüne seren sergiye, 15 Ağustos tarihine kadar, Rahmi M. Koç Müzesi’ne müze gemi olarak kullanılmak üzere getirilen Fenerbahçe Vapuru ev sahipliği yapıyor.
1910–2008 YILLARINDA ÜRETİLDİ
“Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar Sergisi”nin, 1910-2008 yılları arasında üretilmiş, Türkiye’nin yanı sıra Amerika, Avrupa, Uzak Doğu kıtalarında tarihten çeşitli dönemlerde yapılmış oyuncakları, orijinal oyuncak kutuları ve çok özel parçaların fotoğrafları, ziyaretçilerini bekliyor. Değişik kıtalarda yapılmış oyuncaklar, sadece oyuncak olarak değil yapıldıkları dönemleri yansıtmaları ile de dikkat çekiyor.
Yalvaç Ural’ın koleksiyonu, yalnız çocukları değil büyükleri de kendine hayran bırakacak. Yerli oyuncaklardan Alman, Çin, Japon, Amerikan oyuncaklarına, Fransız arabalarından İspanya’da üretilen replika oyuncaklara, demir döküm ve kurşun oyuncaklardan tahta oyuncaklar ve çizgi roman karakterlerine kadar uzanıyor.
Rahmi M. Koç Müzesi Fenerbahçe Vapuru’nda 15 Ağustos tarihine kadar ziyarete açık olacak sergide, oyuncakların teneke olanlarının yanı sıra tahtadan metale, plastikten beze kadar farklı malzemelerden üretilmiş pek çok oyun ve oyuncak var.
15 Nisan 2009 tarihinde başlayan “Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar Sergisi”, sergi süresince toplam 59 bin 88 ziyaretçi sayısına ulaştı. Ziyaretçilerin yaklaşık 35 bininin öğrencilerden oluştuğu sergiyi, yaklaşık 150 okul ziyaret etti. Yalvaç Ural, sergi süresince çocuklarla 30’un üzerinde söyleşi gerçekleştirdi. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Futbola ırkçılık lekesi

SONRAKİ HABER

UZUN MESAFEgün yasası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...