24 Haziran 2009 00:00

JİTEM elemanları yargılansın

ELAZIĞ Kimsesizler Mezarlığı’nda yapılan kazı sonucunda çıkarılan cesedin, Silopi’den 1995 yılında JİTEM elamanları tarafından kaçırılan Hasan Ergül’e ait olduğunun DNA testiyle belirlenmesinin ardından...

Paylaş

ELAZIĞ Kimsesizler Mezarlığı’nda yapılan kazı sonucunda çıkarılan cesedin, Silopi’den 1995 yılında JİTEM elamanları tarafından kaçırılan Hasan Ergül’e ait olduğunun DNA testiyle belirlenmesinin ardından, ailenin tek umudu yargıda. Faillerin yargılanması gerektiğini söyleyen Ergül ailesi, Ergül’ün kaçırılmasında sorumlu olan JİTEM tetikçisi Koçere Saluci, Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ve Halil Üsteğmen’in cezalandırılmasını istiyor.
Şırnak’ın Silopi ilçesinde 1995 yılında JİTEM elamanları tarafından kaçırılan Hasan Ergül’den uzun yıllar haber alınamazken, Ergül ailesi ve İHD Diyarbakır Şubesi’nin girişimleri üzerine Elazığ Kimsesizler Mezarlığı’nda yapılan kazı sonucunda çıkarılan cesedin Hasan Ergül’e ait olduğu, yapılan DNA testi sonucu belirlendi. DNA testinin netleşmesinin ardından Ergül ailesi, Hasan Ergül’ün faillerinin bir an önce yargı önüne çıkmasını bekliyor.
UMUTLARI YARGIDA
O dönemde kardeşini aramak için hakim olan korkudan dolayı hiçbir girişimde bulunamadıklarını belirten Ata Ergül, son olarak JİTEM itirafçısı Abdulkadir Aygan’ın beyanları üzerine kardeşinin yerini tespit ettiklerini hatırlattı. Aygan’ın beyanlarına göre kardeşinin JİTEM tetikçisi Koçero Saluci’nin ekibi tarafından alındığını söyleyen Ergül, kardeşinin işkence yapıldıktan sonra infaz edildiğini, ardından ise Elazığ’da bulunan Hazar Gölü’ne atıldığını kaydetti. Yapılan bu beyanlardan sonra 2005’ten bu yana kardeşinin cesedini aradıklarını söyleyen Ergül, kardeşinin kaçırılıp infaz edilmesi ve verdikleri hukuki girişimler hakkında bilgi verdi. DNA örneklerinden sonra cesedin kardeşine ait olduğunun kesinleştiğini belirten Ergül, kardeşinin ölümünden, Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz, JİTEM tetikçisi Koçero Saluci ve o dönem Halil Üsteğmen olarak bilinen şahısların sorumlu olduğunu söyledi. Ergül, sorumluların yargılanması gerektiğini kaydetti.
Tek umutlarının yargıda olduğuna işaret eden Ergül, kardeşinin faili meçhule kurban gittiğini söyledi. Olayda isimleri geçenlerin yargılanması gerektiğini yineleyen Ata Ergül, “Ancak yargının vereceği karar bizi rahatlatacaktır. Sadece biz kendimiz için demiyoruz. 17 bin faili meçhul ailesinin de bu yolla içi rahatlayacaktır” dedi. (Şırnak/DİHA)
Volkan Bora
ÖNCEKİ HABER

Köylülerin tutuklanmasına tepki

SONRAKİ HABER

YENİGÜN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...