24 Haziran 2009 00:00

Suyu kirletmenize izin vermeyeceğiz

ESKİŞEHİR’e 125 km uzaklıktaki Mihalıççık ilçesi Gürleyik köyündeki Gürleyik Deresi’ne hidroelektrik santrali kurulmak istenmesi tepkilere neden oluyor. Daha önce bu girişime karşı çıkan ve imza...

Paylaş

ESKİŞEHİR’e 125 km uzaklıktaki Mihalıççık ilçesi Gürleyik köyündeki Gürleyik Deresi’ne hidroelektrik santrali kurulmak istenmesi tepkilere neden oluyor. Daha önce bu girişime karşı çıkan ve imza kampanyası yürüterek Eskişehir milletvekillerinden destek isteyen Gürleyik Köyü Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği, kamuoyunun dikkatini bu konu üzerinde yoğunlaştırmak için 1. Su Festivali’ni gerçekleştirdi.
2006 yılında DSİ’nin özel bir firma ile anlaştığı, bölgedeki 5 köye hayat veren deredeki suyun bir boru ile 6.5 kilometre uzağa taşınacağı belirtilirken, bu durumun bölgenin doğal yapısını tümüyle değiştireceği ileri sürülüyor.
ETKİNLİĞE
3 BİN KİŞİ KATILDI
1. Su Festivali nedeniyle yaklaşık 3 bin kişi Gürleyik’e gitti. Festival kapsamında çeşitli yarışmalar düzenlendi, konuşmalar yapıldı, dere kıyısında piknik gerçekleştirildi.
Dernek Başkanı Halit Gürsoy, “Gürleyik, doğal güzellikleri bozulmamış ender yerlerden biridir. Su, kaynağından alınıp 6.5 kilometre dışarıya taşınırsa, 5 köy susuz kalacaktır. Suyumuzu kimseye vermeyeceğiz” dedi.
(Eskişehir/EVRENSEL)


Sağlıkta yıkım projesi durdurulsun
1980 yıllarından bire uygulanmakta olan ‘Sağlığın özelleştirilmesi politikası’ son 6 yıl içerisinde AKP hükümetinin ‘Sağlıkta dönüşüm Projesi’ ile hız kazandı. Sağlıkta dönüşüm projesi ve hekim haklarına dikkat çeken İstanbul Tabip odası üyesi hekimler dün İstanbul Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Hekimler adına açıklama yapan İTO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Oğan, ‘Sağlıkta Dönüşüm Projesinin’ ilk adımlarından biri olan ‘Aile Hekimliği’ uygulaması ile sağlık ocaklarının kapatıldığını söyledi. Sağlık ocakları kapatılarak 1. basamak sağlık hizmetlerinin tüccar mantığı ile yürütülmeye çalışıldığını belirten Oğan, sağlığın özel sermeyenin çıkarlarına terk edildiğini söyledi. (İSTANBUL)
Rahmi Emeç
ÖNCEKİ HABER

Huzurevi sakinlerinden valiye şikayet

SONRAKİ HABER

AİHM’DEN BİR CEZA DAHA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa