25 Haziran 2009 00:00

ABD’de madenci şirkete ‘ünlü’ protesto

ABD’de, bir maden işletmesini protesto ettikleri için aralarında ünlü film yıldızı Daryl Hannah ile NASA yetkililerinden James Hansen’in de bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

ABD’de, bir maden işletmesini protesto ettikleri için aralarında ünlü film yıldızı Daryl Hannah ile NASA yetkililerinden James Hansen’in de bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı. Polis, Batı Virginia eyaletinde meydana gelen olayda, Massey kömür işletmeleri yakınında yolu kapatan göstericilere müdahale etti.
Makinelerin ulaşması ve madenin çıkarılabilmesi için dağın tepesini kaldırmayı hedefleyen madencilik yöntemini protesto eden Hannah, Hansen ve diğer göstericiler, maden işletmesinin deposu yakınlarındaki bir ilkokuldan tesise doğru yürüyerek, işletmenin özel bölgesine girdiler. Göstericiler, burada madencilerle de karşı karşıya geldi.
Daryl Hannah, gözaltına alınmadan önce “Bu gerekli değil” diye müdahale ederken, NASA’nın Goddard Uzay Araştırmaları Enstitüsü Yöneticisi Hansen ise söz konusu madencilik yöntemini yasaklamadığı için Obama yönetimini suçladı.(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

SONRAKİ HABER

Süreyya Operası'nda son konserler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...