26 Haziran 2009 00:00

‘Trabzonspor’adönmek isterim’

TRABZONSPOR yönetimi yabancı kontenjanının doluluğu nedeniyle yerli forvet arayışlarına girişirken, taraftarlar Fatih Tekke’nin takıma kazandırılmasını istiyor. Tekke ise, “Tek hayalim Trabzonspor formasıyla şampiyonluk yaşamak” dedi.

Paylaş

TRABZONSPOR yönetimi yabancı kontenjanının doluluğu nedeniyle yerli forvet arayışlarına girişirken, taraftarlar Fatih Tekke’nin takıma kazandırılmasını istiyor. Tekke ise, “Tek hayalim Trabzonspor formasıyla şampiyonluk yaşamak” dedi.
Süper Lig’de yeni sezon öncesi hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Trabzonspor, kaliteli bir forvet arayışına girdi. Geçtiğimiz sezon kadroya dahil edilen Isaac’in performansının beğenilmemesi üzerine bu bölgeye alternatif isim arayışlarına giren yönetim, yabancı kontenjanının doluluğu nedeniyle yerli forvet arayışlarına yöneldi.
Bordo-mavili taraftarlar ise Rusya’nın Zenit takımında kadro dışı bırakılan Fatih Tekke’nin, alınması için kampanya başlattı. Taraftarların bu arzusu karşısında duygulandığını söyleyen Tekke, yaptığı açıklamada, “Şu anda tek bir hayalim var o da Trabzonspor forması altında şampiyonluk yaşamak. Ama bana Trabzonspor’dan gelen her hangi bir teklif yok. O kutsal formayı yeniden giymeyi herkesten çok isterim” dedi.
ENGİN BAYTAR
Öte yandan bordo-mavili takımda Başkan Sadri Şener’in bir iki gün içerisinde Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’la bir araya gelerek Engin Baytar’ın transferine netlik kazandırması bekleniyor.
Yapılan ön görüşmelerde iki takım arasında bu futbolcunun transferi için büyük ölçüde anlaşma sağlandığı öğrenilirken, son pürüzlerinde giderilmesi için temaslar sürüyor.
Bu arada bordo-mavili yöneticiler yabancı kontenjanını boşaltmak için Isaac ve Song’a kulüp arıyor. Kontenjanın boşaltılması durumunda bir ya da iki yabancı transferin daha yapılabileceği öğrenildi.
İLK KAMP BAŞLIYOR
Bu arada yeni sezon öncesi kamp çalışmaları için toplanan Trabzonsporlu futbolcular sağlık kontrolünden geçti. Bordo-mavili futbolcular, dün sabah tesislerde gruplar halinde sağlık kontrolünden geçti.
Futbolculardan Egemen, Tolga, Umut, Serkan, Tayfun, Ceyhun, Barış, Ferhat Çökmüş, Ferhat Öztorun ile prensipte anlaşılan gurbetçi futbolcu Zafer Yelen ise Fatih Devlet Hastanesi’nde kontrolden geçti.
Trabzonspor, 2009-2010 sezonu hazırlıkları kapsamındaki ilk kamp çalışması için bu sabah Isparta Davraz’a gidecek. 27 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasındaki ilk kampını burada yapacak olan bordo-mavililer, yurt dışı kampını ise 13 Temmuz-26 Temmuz tarihleri arasında Hollanda’nın Mierlo kentinde gerçekleştirilecek. Trabzonspor, Hollanda kampında 4 de hazırlık maçı oynayacak.
Bu arada, izinli oldukları için Trabzon’a gelmeyen Song, İbrahim Yattara, Colman, Alanzinho, Cale ve Isaac’in daha sonra kadroya dahil olacağı, teknik direktör Hugo Broos’un da kafileye Antalya’da katılacağı bildirildi.
(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

4 Eylül Stadı’nda Şampiyonlar Ligi hazırlığı

SONRAKİ HABER

Nihat yeniden Beşiktaş’ta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...