26 Haziran 2009 00:00

LeBron James’in yanına Shaquille O’Neal geldi

NBA’de şampiyonun belirlenmesinin ardından takımlar draft heyecanını yaşarken yeni sezon yapılanmasına erken başlayan Cleveland önemli bir takasa imza attı.

Paylaş

NBA’de şampiyonun belirlenmesinin ardından takımlar draft heyecanını yaşarken yeni sezon yapılanmasına erken başlayan Cleveland önemli bir takasa imza attı. Normal sezonu en iyi yüzde ile bitirmesine rağmen play-off’ta Orlando’ya kaybeden Cavaliers 37 yaşındaki dev pivot Shaquille O’Neal’ı renklerine bağladı.
Alınan bilgilere göre Cleveland Cavaliers, Phoenix Suns ile pivot Shaquille O’Neal’ın transferi konusunda prensip anlaşmasına vardı. Buna göre Cavs beklediği verimi alamadığı Ben Wallace ve Sasha Pavlovic ile birlikte NBA Draftındaki 46. sırada seçme hakkı ile 500 bin dolar nakit para karşılığında Suns’ın dev pivotu O’Neal’ı kadrosuna kattı.
Ohio ekibinde böylece LeBron James ve Shaquille O’Neal gibi iki üst düzey isim bir araya gelecek. Bu ikiliyi Mo Williams ile Zydrunas Ilgauskas da destekleyecek.
Sezonu en iyi galibiyet yüzdesi ile tamamlamasına rağmen Hidayet Türkoğlu’nun takımı Orlando Magic’e elenerek hayal kırıklığı yaşayan Cleveland bu hamle ile süper yıldızı LeBron James’in yanına şampiyonluk tecrübesi olan bir parça daha eklemekle kalmayıp pota altını da güçlendirmiş oldu.
Bu takas ile salary cap’inde önemli bir miktar yer açan Phoenix Suns’ın ise gelecek günlerde yeni takaslarda da boy göstermesi bekleniyor. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Mutluluğu çok gördüler

SONRAKİ HABER

4 Eylül Stadı’nda Şampiyonlar Ligi hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...