26 Haziran 2009 00:00

Başkanın ‘sahte rock’ı!

ZEYTİNLİ Rock Festivali hakkında Zeytinli Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya, organizasyon firmasından yanıt geldi.

Paylaş

ZEYTİNLİ Rock Festivali hakkında Zeytinli Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya, organizasyon firmasından yanıt geldi. Belediye başkanının festivali Zeytinli’de sürdüreceği sözleri üzerine, Poem organizasyon, başkanın festivali aylardır bir türlü gündeme almayan tavrını hatırlattı.
Zeytinli’nin yeni seçilen AKP’li Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın açıklamaları, dünkü gazetemizde de yer almıştı. Haberler üzerine bir açıklama yapan Poem Organizasyon, “Hasan Arslan’ın ağzından yapılan açıklamalar eksik ve yanlış bilgilendirme içermektedir” dedi.
Rock Tatili “Zeytinli Rock Fest”in dört senedir tamamen Poem Organizasyon tarafından tasarlanan ve uygulanan bir etkinlik olduğunu söyleyen şirket, dört yıldır 700’ün üzerinde müzisyeni, 200 binden fazla katılımcıyı ağırladıklarını ve Türkiye’nin en geniş katılımlı etkinliği olmayı başardıklarını savundu. Düzenleyiciler, etkinliği belediyenin herhangi bir maddi yardımı olmaksızın, sadece kendi özkaynakları ile gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Açıklama şöyle devam etti: “Festival alanının dışında yaşanan sorunlara yerel yönetimin bir türlü çözüm üretememesi ve alanın her sene artan sayıda katılımcının taleplerini karşılayamaması, bunlara ilaveten Zeytinli Belediye Başkanı Sayın Hasan Arslan’ın da festivale karşı güttüğü soğuk tavır üzerine, festivalimizi Foça İngiliz Burnu’na taşıma kararı aldık.”
Festivalin taşındığı haberleri üzerine, Belediye Başkanı Arslan’ın bölge halkından ve esnaftan gördüğü tepkilerin ardından belediye imkanlarını devreye sokarak bölgede başka bir festival yapma çabasına giriştiğini söyleyen Poem, “Rock Tatili ‘Zeytinli Rock Fest’i belediyenin düzenlediğini iddia ederek başkalarının projelerine sahip çıkmak ciddi bir hatadır” dedi.
Düzenleyici şirketin açıklaması şöyle devam etti: “Hayatında hiçbir festivale katılmamış, rock müzik dinlememiş insanların bir araya gelerek bir rock müzik festivali gerçekleştirme çabalarının yarattığı ironi bir tarafa, halen etkinliğin tanıtımlarında ve Zeytinli Belediyesi’nin resmi web sayfasında marka tescili şirketimiz üzerine olan logoyu kullanmaları iş bilmezlik midir, emek hırsızlığı mıdır, buna da hukuk karar verecek.”
13-16 Ağustos tarihlerinde Foça’da yapılacak olan “Rock Tatili Foça”nın programı şimdiden belli, bilet satışları başladı. Foça’da, Anemi, BaBazula, Moğollar, Mor ve ötesi, Pentagram, Teoman, Yasemin Mori’nin de aralarında bulunduğu onlarca sanatçı ve grup sahne alacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Kazanmak için dayanışma büyütülmeli

SONRAKİ HABER

‘Kitaptan müzeye şenliğimiz var’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...