26 Haziran 2009 00:00

Kazıdan kemik ve kol saati çıktı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir dönem Albay Cemal Temizöz’ün komutanı olduğu jandarma karakolunun karşısında kazı çalışması başlatıldı. Konak Mahallesi’nde bulunan Cizre İlçe Jandarma Karakolu karşısında yapılan kazı çalışmaları kepçeyle yapıldı.

Paylaş

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir dönem Albay Cemal Temizöz’ün komutanı olduğu jandarma karakolunun karşısında kazı çalışması başlatıldı. Konak Mahallesi’nde bulunan Cizre İlçe Jandarma Karakolu karşısında yapılan kazı çalışmaları kepçeyle yapıldı. Kazı çalışmasında, kemik parçaları ve kol saati bulunduğu iddia ediliyor.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine Konak Mahallesi’nde bulunan Cizre İlçe Jandarma Karakolu’na 50 metre mesafede kazı çalışmaları yapıldı. Sabah erken saatlerinde başlayan kazıya, Cizre Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Altınışık katıldı. Kazıda gazetecilerin çekim yapmasına izin verilmedi. Kazı çalışmasına ilişkin bilgi veren bazı ajanslar ‘çalışmalarda her hangi bir bulguya rastlanmadığı’ bilgisini verirken, Kazı çalışmasını takip eden DİHA muhabiri, kazı çalışmasında görevli belediye çalışanlarından aldığı bilgiye göre kazıda kemik parçaları ve kol saati bulunduğunu duyurdu.
AYGAN’IN İTİRAFLARI
Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı bünyesinde faaliyet gösteren İstihbarat Grup Komutanı olarak da görev yapan ve 1993-1996 yılları arasında Cizre’de görev yapan ve hâlâ Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Cemal Temizöz’ün, JİTEM elemanlarından oluşan bir ekip kurduğu ve çok sayıda faili meçhul cinayete karıştığı belirtilmişti.
JİTEM itirafçısı Abdulkadir Aygan da Temizöz ile birlikte çalıştığını söylemişti. Aygan, şunları anlatmıştı: “Şırnak ve Cizre’de ayrı bir ekip vardı. Abdulhakim Güven, Hıdır Altuk, Adem Yarkın, Hüseyin Bülbül isimli itirafçılardan kurulu bu ekip, oradaki İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cemal Temizöz’ün emrindeydi. Yanlarına da bir-iki tane sivil uzman çavuş verilmişti. Bunlar orada terör estirdiler. Kimi insanları milis diye veya kardeşi dağda diye kuyulara atmışlardı, kimilerinin evlerinin altına anti tank mayını koymuşlardı, kimisini sığınağa koyup, yani sığınağa baktırma bahanesiyle bomba atarak imha etmişlerdi’ demişti. Şırnak ve Cizre’de oluşturulan JİTEM’in Abdulhakim Güven, Hıdır Altuk, Adem Yarkın, Hüseyin Bülbül isimli itirafçılardan kurulu ekibi, Cizre İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cemal Temizöz’ün emrinde görev yürütüyordu.” (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Köylüler ürünlerini sulayamıyor

SONRAKİ HABER

Çarpıcı rapor: Deniz aşırı rüşvet bir türlü önlenemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...