27 Haziran 2009 00:00

İRANDA TUTUKLANAN SENDİKACILARA DESTEK

İran’da tutuklanan sendikacılara Türkiye’den destek geldi. Türk-İş ve DİSK yöneticileri dün İran konsolosluğu önünde eylem yaptılar. “Yaşasın sınıf dayanışması”...

Paylaş

İran’da tutuklanan sendikacılara Türkiye’den destek geldi. Türk-İş ve DİSK yöneticileri dün İran konsolosluğu önünde eylem yaptılar. “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Yaşasın halkların kardeşliği” ve “Osanloo serbest bırakılsın” sloganlarının atıldığı eyleme Türk-İş Genel Sekreteri ve Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk ve sendikacılar ile işyeri temsilcileri katıldı.
Ortak açıklamayı okuyan Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, İran Hükümeti’nden, Mansour Osanloo, Ebrahim Madadi ve Faryad Kamanger gibi tutuklu yöneticiler ile kısa bir süre önce haklarında bir yıl tutuklama kararı verilen Şeker İşçileri Sendikası (TAPEH) yöneticilerinin ve 1 Mayıs gösterilerinde tutuklanan sendikacıların serbest bırakılmasını istedi.
ANKARA’DAN DA DESTEK GELDİ
Taşımacılık işkolunda örgütlü işçiler de Ankara’da yaptıkları açıklamayla tutuklu sendikacılara destek verdiler. Tahran Otobüs İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mansour Osanloo’nun da serbest bırakılmasını isteyen işçiler, sendikalar ve halk üzerindeki antidemokratik uygulamaların son bulmasını istediler.
Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş), Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS), Deniz Adamları Dayanışma Derneği (DAD-DER) ve Türkiye Liman ve Kara Tahmil İşçileri Sendikası (Liman-İş) üyeleri dün İran Büyükelçiliği önüne geldiler. “Osanloo’ya özgürlük”, “Yaşasın enternasyonal dayanışma” ve “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganlarını atan işçiler, İranlı tutuklu sendikacıların serbest bırakılmasını istediler. Sendikacılara yönelik tutuklama furyasının İran gibi Türkiye’de de sıklaştığını söyleyen BTS Genel Başkanı Yunus Akıl, “Başta İran’da olmak üzere sendikacılara uygulanan her türlü baskıyı kınadığımızı bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.
ÖNCEKİ HABER

ABD Somali’ye silah gönderiyor

SONRAKİ HABER

Lübnan’da hükümet kurma çabaları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...