27 Haziran 2009 00:00

‘KAGIT PARÇASI’ iLE ASiMETRiK SAVAS

BAŞBUĞ, BELGEYE ‘KAĞIT PARÇASI’ DEDİ. TSK’YA KARŞI MEDYA ÜSTÜNDEN ‘ASİMETRİK BİR PSİKOLOJİK HAREKAT’ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ SAVUNDU

Paylaş

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Başbuğ, Genelkurmay’da düzenlediği basın toplantısında, ‘AKP’yi ve Gülen’i Bitirme Planı’ başlığıyla yayımlanan belge için “Bir kağıt parçası olduğu ortaya çıktı” dedi. TSK’ya karşı “medya üzerinden asimetrik bir psikolojik harekat” yapıldığını savunan Başbuğ, Başbakan Erdoğan’ın “Umuyorum ki, TSK da gereğini yapacaktır” sözlerine karşılık, gereğini yaptıklarını birkaç kez vurguladı. Başbuğ, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılığın ve emniyetin elindeki belgelerin basına nasıl, kim tarafından ve ne amaçla servis edildiğini de sordu.
BAŞBUĞ:GEREĞİNİ YAPTIK
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Taraf gazetesi tarafından yayınlanan ve TSK tarafından hazırlandığı iddia edilen belgeyi “kağıt parçası” olarak tanımladı. Orgeneral Başbuğ, “Hukuk açısından yaşadığımız olayda bugün gelinen noktada, var olduğu iddia edilen belgenin bir kağıt parçası olduğunu, yani bir belge olmadığını Genelkurmay Askeri Savcılığı ortaya koymuştur” dedi.
Askeri savcılığın, kanunlar çerçevesinde incelenmesi gereken tüm hususlarda mevcut bilimsel ve teknik imkanlarını kullanarak bu karara ulaştığını savunan Başbuğ, konuşmasında bu belgenin TSK’yı yıpratmak için ortaya atıldığını öne sürdü. Başbuğ, “Onun için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komutanı olarak açıkça söylüyorum ki, artık Silahlı Kuvvetler üzerinden elinizi çekiniz. Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden kendinizi siyasi olarak tanımlama düşüncesinden ve gayretinden vazgeçiniz” dedi.
Başbuğ konuşmasında, Başbakan Erdoğan’ın, “Umuyorum ki, TSK da gereğini yapacaktır” sözlerine, “TSK gereğini yapmıştır” sözleriyle karşılık verdi.
Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı medya üzerinden asimetrik bir psikolojik harekat yapıldığını öne süren Başbuğ, konuyla ilgili olarak kamuoyu önünde tartışmayı doğru bulmadığını savundu ve “Bu çerçevede son yaşanan olayları da MGK’ya getireceğiz. Benim başlangıç olarak sizlere söylemek istediğim hususlar bunlardır” dedi.
EMNİYETE SORU
Konuşmasında, Ergenekon savcılarının elindeki belgelerin basına nasıl ve neden ulaştığını da soran Başbuğ, aynı soruyu emniyet için de sordu: “Bakın ben ilk defa bir tabir kullandım. Medya üzerinden asimetrik bir psikolojik harekat yapılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal İnceleme Dairesi tarafından bir rapor hazırlandı 20 Haziran’da. 22 Haziran’da gazetelerde. Niçin? Bu soruyu sormak benim hakkım değil mi? Şimdi bunlar elbette bizi de düşündürüyor. Biz düşünmeyle kalmadık burada. Genelkurmay Askeri Savcılığı bunlarla ilgili suç duyurularında bulundu.”
Genelkurmay Başkanlığı ve askeri savcılığın İrticayla Mücadele Planı konusunda üzerine düşen görevi yerine getirdiğini savunan Başbuğ, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılardan da şu talepte bulundu: “Bizim istediğimiz şudur; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, belgenin gerçek olmadığı noktasından hareketle, bu kağıt parçası kimler tarafından ne amaçla hazırlanmış, bunu bulsun.” (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Emek Partisi çatı girişiminden çekildi

SONRAKİ HABER

‘Krizin sorumlusu kapitalizm’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...