27 Haziran 2009 00:00

Hasat mevsimi yangınlarla başladı

DİYARBAKIR’ın Bismil Belediyesi İtfaiye Amirliği, Bismil ilçesinde hasat mevsimin başlamasıyla birlikte 25 gün içinde 75 ayrı noktada çıkan ve 10 bin dönüm buğday, mercimek ve arpa...

Paylaş

DİYARBAKIR’ın Bismil Belediyesi İtfaiye Amirliği, Bismil ilçesinde hasat mevsimin başlamasıyla birlikte 25 gün içinde 75 ayrı noktada çıkan ve 10 bin dönüm buğday, mercimek ve arpa tarlasını yok eden yangınlar nedeniyle ortalama 3 milyon TL maddi hasar meydana geldiğini açıkladı. Çıkan yangınların çoğunun yüksek gelirim hattından kaynaklı olduğu belirtildi.
DESTEK TALEBİ
1985’ten beri elektrik ana hatlarına ve köydeki hatlara hiçbir bakım yapılmadığından şikayetçi olan çiftçilerden Remzi Güneş, yangınların DEDAŞ’ın ihmalkarlığından kaynaklandığını söyledi. DEDAŞ ve AKP milletvekillerine yaptıkları başvuruya karşın sorunun çözülmediğini anlatan köylüler tepkili.Bismil Belediyesi İtfaiye Amiri Nedim Arslan da, çıkan yangınların sebebinin yüksek gelirim hattı olduğunu belirtti. Geniş bir araziye sahip olan ilçeye üç itfaiye ekibiyle müdahale ettiklerini söyleyen Aslan, Çınar ilçesinde sadece bir tek itfaiye aracı olduğunu dile getirdi. Çevre ilçelere bağlı köylerde çıkan yangınlara da müdahale ettiklerini ifade eden Arslan, bundan dolayı yangınların tümüne müdahale etmelerinin zor olduğunu kaydetti. Aslan, yetkililere seslenerek, hasat mevsiminde ihtiyaç duydukları desteğin verilmesini istedi.
Bismil ilçesine bağlı Yeniköy’de elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlar nedeniyle yangın çıktı. Buğday tarlasında çıkan yangın sonucunda, bin dönümlük ekili buğday tarlası tamamen kül oldu.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Üzerinden arabayla geçtiler

SONRAKİ HABER

İşçiler aileleriyle yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...