28 Haziran 2009 00:00

İstanbul pişkinliği

AKP’nin İstanbul İl Kongresinde konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerde AKP’nin İstanbul’da oylarını arttırdığını iddia etti.

Paylaş

AKP’nin tartışmalı İstanbul İl Kongresi dün yapıldı. Kongrede Genel Merkez ve belediye başkanlarının desteklediği Aziz Babuşçu ile Eski İl Başkan Yardımcısı Metin Külünk yarıştı. 620 geçerli oyun kullanıldığı seçimde Babuşçu 463 oyla yeniden başkan seçilirken Külünk 157 oy aldı.
Erdoğan, Taraf gazetesinde yayımlanan İrtica ile Mücadele Eylem Planı Belgesi’ne ilişkin, ‘‘Bağımsız yargı bu konuda gereken araştırmayı yapacak ve konuyu aydınlığa kavuşturacaktır. Kimse, askerin arkasına saklanarak siyaset yapmasın. Demokratik rejime karşı girişimler nasıl çağ dışıysa, darbe çığırtkanlığı yapmak, siyaseti tesir altına almak da o kadar çağ dışıdır’’ dedi.
‘CHP ERGENEKON’UN AVUKATI’
Darbe çığırtkanlığının suç olduğunu söyleyen Erdoğan, 15. Maddenin kaldırılması ile ilgili CHP’den gelen öneriyle ilgili hiçbir şey söylemedi. CHP, MHP ve DTP’nin olay aydınlatılsın açıklamalarına rağmen Başbakan’ın “askerin arkasına saklanmayın” diyerek kime seslendiği de anlaşılmadı. CHP’nin “Ergenekon terör örgütünün avukatı olduğunu” söyleyen Erdoğan “Bu kafayla milletin çocuklarınızın yüzüne bakamazsınız.” dedi.
HESABI ŞAŞTI
Erdoğan, yerel seçimlerde İstanbul’da oylarını arttırdıklarını ve seçimlerden galip çıktıklarını söyledi. Başbakan, İstanbul başarısından söz ederken kaybettikleri ilçe belediyelerinden ve CHP ile AKP arasındaki farkın kapatılmasından söz etmedi.
Oysa Başbakan’ın desteklediği Babuşçu, kongreden önce verdiği röportajda “İstanbul’da oylarımız iki puan düştü, seçmen bizi naif bir biçimde uyardı. Bunu değerlendiriyoruz” demişti.

KONGRE GERGİN GEÇTİ
Kongrede önce davetiye gerginliği yaşandı. Metin Külünk taraftarları içeri alınmadıkları gerekçesiyle protesto gösterisi düzenledi. İstanbul İl Başkanlığı’ndan gönderilen mühürlü davetiye olmadığı için içeri alınmayan 100 kişi durumu protesto etti. Protestolar sırasında kısa süreli arbede yaşandı. Salona alınmayan grubun tartışmanın ardından içeri girmesine izin verildi. Oy verme işlemi sırasında ise Metin Külünk taraftarlarından bazıları oy verilen alana girmeye çalıştı. Sivil polis ve parti görevlileri bu kişileri engelledi. Sakinleştirilen AKP’liler tribüne yollandı.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tunceli’de işçiler kazandı

SONRAKİ HABER

Çatı toplantısında belge konuşuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...