28 Haziran 2009 00:00

MMO’dan Vakit’in haberine tepki

TMMOB’a bağlı Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şube Sekreteri Şenol Karaca, önceki gün Vakit gazetesinde yayınlanan “TMMOB’dan yasakçı tavır” başlıklı haberin doğru olmadığını söyledi.

Paylaş

TMMOB’a bağlı Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şube Sekreteri Şenol Karaca, önceki gün Vakit gazetesinde yayınlanan “TMMOB’dan yasakçı tavır” başlıklı haberin doğru olmadığını söyledi. MMO Üyesi Filiz Sakin’in “Mühendis Yetkilendirme Belgesi”ni başı kapalı fotoğrafla almak istemesini yasal zorunluluk nedeniyle kabul etmediklerini bildiren Karaca, başı açık fotoğraf istenmesinin yeni bir uygulama olmadığının altını çizdi.
İSTİSMAR ETMEK İSTİYORLAR
Karaca dün düzenlediği basın toplantısında Vakit gazetesinde 26 Haziran’da yayınlanan “TMMOB’dan yasakçı tavır” başlıklı haberde, MMO’nun yeni bir yasak yarattığı izleniminin doğduğunu ifade etti. “Gerçek şu ki, Mazlum Der ve Vakit gazetesi, yasal uygulamaları, dini inançları kullanarak siyasileştirmekte ve istismar etmektedir” diyen Karaca, üyelerinin “Üye Kimlik Belgesi” ve “Mühendis Yetki Belgeleri” alabilmeleri için yasal olan uygulamaların 1954’den beri değişmediğine işaret etti.
2006’DA ÜYE OLDU
Daha önce, bir üyelerinin konuyu yargıya taşıdığını ancak Danıştay 8. Dairesi’nin tanınmayı güçleştirecek bir biçimde çekilen fotoğrafla resmi belge verilmesi istemini reddettiğini söyleyen Karaca, Filiz Sakin’in 26 Mart 2006’da başı açık fotoğrafla üye olduğunu kaydetti. Karaca, Sakin’in bir yıl önce ise “Mühendis Yetkilendirme Belgesi”ni başörtülü fotoğrafla almak isteğinin kabul edilmediğini dile getirdi. Karaca, üyelerinin MMO’nun düzenlediği eğitim seminerlerine başı kapalı girebildiklerinin altını çizdi.

‘MMO’DAN SİVİL İTAATSİZLİK BEKLİYORUZ’
Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, başı kapalı mühendislerin Makina Mühendisleri Odası’ndan (MMO) “Mühendis Yetki Belgesi” alamamasını eleştirdi. MMO önünde açıklama yapan platform üyeleri MMO’nun başı kapalı mühendislere de yetki belgesi vermesini istediler. Platform adına konuşan Esra Duru, başörtülü mühendislerin bir biçimde üniversiteden diploma aldığını ancak diploma aldıktan sonra da ayrımcılığa maruz kaldıklarını savundu. MMO’nun “Herhangi bir yasal düzenleme bulunmamasına rağmen keyfi yasak koyduğunu” ileri süren Duru, MMO’nun konuya ideolojik yaklaştığını iddia etti.
Mazlumder Genel Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Aziz Sakin ise yaptığı açıklamada, MMO’nun yasal mevzuat ve Danıştay kararını emsal göstererek, MMO üyesi eşi Filiz Sakin’e “Mühendis Yetki Belgesi” vermemesine tepki gösterdi. Danıştay kararı varken dava açmalarının bir anlamı olmayacağını belirten Aziz Sakin, “MMO bu tutumuyla devlet aygıtının yaptığı yanlış uygulamayı genişletiyor” dedi. Sakin, “MMO’dan devlete karşı sivil itaatsizlik çerçevesinde tavır geliştirilmelerini bekliyoruz” dedi.
(ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜKLER

SONRAKİ HABER

Sonunda bu da oldu:
Yolcular metrobüsü itti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa