28 Haziran 2009 00:00

Değirmenin suyu nereden?

Çırağan Sarayı’nda çalışma arkadaşlarına veda daveti veren İstanbul Eski Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’a TBMM’den tepki geldi. CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin...

Paylaş

Çırağan Sarayı’nda çalışma arkadaşlarına veda daveti veren İstanbul Eski Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’a TBMM’den tepki geldi. CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, ‘’Emniyet müdürü maaşıyla Çırağan daveti hesabının ödenemeyeceğini’’ belirterek, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin harekete geçmesini istedi.
Cerrah’ın, birlikte çalıştığı şube ve ilçe emniyet müdürleri ile eşlerine jet sosyetenin düğün ve toplantılarını yaptığı Çırağan Sarayı’nda veda daveti vermesi tartışma konusu oldu. Berdan Mardini ve Selami Şahin’in de katıldığı gecenin faturasını kimin ödediği de merak uyandırdı.
Boğaz kıyısındaki yemeğin fiyatı ve ödeyen gizlense de, İstanbul’daki beş yıldızlı oteller 250 kişinin katıldığı yemek için 350 bin lira başlangıç fiyatı verdiler.
‘MEMURUN ÖDEMESİ MÜMKÜN DEĞİL’
Ersin maaşlı bir devlet memurunun bu kadar lüks bir mekanda yüzlerce kişiye davet veremeyeceğine dikkat çekti. Ersin, “Yemeği kendi cebinden ödediğini sanmıyorum. Görevli olduğu günlerde emniyette yardım ettiği kişiler tarafından ödenmiş olabilir” dedi.
Cerrah’ın neden buralarda davet vermediğini de soran Ersin, “Çırağan Sarayı’ndan böyle transfer gibi uğurlanması şık olmadı. İçişleri Bakanlığı müfettişleri araştırma yapmalı. Cerrah bunu cebinden mi, kamu bütçesinden mi karşıladı, hesabı birileri mi, kim ödedi? Araştırılmalı ve gerçek ortaya çıkmalı’’ dedi.

EN PAHALI MEKAN...
Çırağan Sarayı’nda verilen davetlerde fiyatlar mönü ve konsepte göre değişiyor. Genel olarak 130 avrodan başlayan kişi başı fiyat uygulanıyor. Cerrah için indirim yapıldığı belirtilirken, buna rağmen yaklaşık 3 bin 500 lira aylık maaş alan Cerrah’ın, yemeğin faturasını cebinden ödemesi mümkün görülmüyor. Bu davet için İstanbul Valiliği’nin temsil ödeneğinin kullanılmış olabileceği vurgulanıyor.
(İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Çocuğa Başbakan’a hakaretten hapis istemi

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRLÜKLER

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...