28 Haziran 2009 00:00

Çocuğa Başbakan’a hakaretten hapis istemi

AYDIN mitingi sırasında Başbakan Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan 13 yaşındaki çocuk için 2 yıla kadar hapis cezası istendi. Aydın Cumhuriyet Savcısı...

Paylaş

AYDIN mitingi sırasında Başbakan Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan 13 yaşındaki çocuk için 2 yıla kadar hapis cezası istendi. Aydın Cumhuriyet Savcısı, 9 Mart’taki miting sırasında söylediği sözlerle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla ilköğretim okulu öğrencisi M.S.Ö. hakkında dava açtı. Savcının hazırladığı iddanamede 13 yaşındaki çocuğun Adli Tıp Kurumu’nda yapılan muayenesinde söylediği sözün “Hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğine sahip olduğu” belirtildi.Savcı, çocuğun 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası ile cezalandırılmasını istedi. Çocuğun avukatı ise müvekkilinin mağdurken sanık durumuna düşürüldüğünü dile getirdi.
13 yaşındaki çocuğun Başbakan tarafından tartaklandığı yönündeki suç duyurusuna savcılık takipsizlik kararı vermişti. (AYDIN)
ÖNCEKİ HABER

‘Doğal gaf’ müdürüne 4 yıl hapis istemi

SONRAKİ HABER

Değirmenin suyu nereden?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...