29 Haziran 2009 00:00

Esenyurt’u önce kriz, sonra sel vurdu

Esenyurt ve Kıraç bölgesini kriz, işsizlik ve yoksulluktan sonra yağmur sularıyla gelen sel vurdu. Belediye önlem almayınca onlarca evi su bastı. Yirmi dakika süren sağanak yağış...

Paylaş

Esenyurt ve Kıraç bölgesini kriz, işsizlik ve yoksulluktan sonra yağmur sularıyla gelen sel vurdu. Belediye önlem almayınca onlarca evi su bastı. Yirmi dakika süren sağanak yağış, Esenyurt Devlet Hastanesi çevresinde ve özellikle dere kenarındaki evlerin tümünü sular altında bıraktı. Beş yıldır süren dere ıslah çalışmalarının bitmemesi nedeniyle, 40 aile mağdur oldu. Bölgede uzun süre trafik kesildi, araçlar çalışmadı. Belediye binasının 1 km yakınında yaşanan selin ardından, belediyenin vidanjörlerinin 2 saat sonra olay yerine gelmesine halk tepki gösterdi.
‘BİZİ İNSAN YERİNE KOYMUYORLAR’
İki defa tüm eşyalarının battığını belirten Mehmet Demir, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Demir, “Buralarda alt yapı yetersiz, belediye bir türlü yapmıyor, yağmur yağdığında bizleri endişe kaplıyor, evleri su basacak diye. Bu sefer bastı, yirmi dakikada bu hale geldik” diye konuştu. Mustafa Sezgin, “Bizi insan yerine koymuyorlar, insan olarak görmüyorlar. Evdeki tüm eşyalar gitti, zararımızı kim karşılayacak? Belediye bir an önce zararımızı karşılasın” dedi.
BELEDİYE ZARARI KARŞILASIN
“Tuvaletlerden geriye su fışkırdı, bahçeden dere taştı, oradan sular girdi, tüm eşyalar suyun içinde yüzüyor” diyen Recep Yeşildağ, yaşananlara neden olan yetkililerin, zararlarını karşılamasını istedi.
Evinin ikinci kez sular altında kaldığını dile getiren Necmi Öksüz ise, belediyenin yaşananlardan bir türlü ders almadığını dile getirdi. “Böyle sorumluluk olmaz. İki saat oldu belediyeden gelen olmadı, kendi kendimize derman olmaya çalışıyoruz” diyen Öksüz’ün eşi ise ağlayarak, “Daha eşyaların taksitleri bitmedi. Başkanın vicdanı sızlamıyor mu? Kendi evini su bassa belediyenin tüm imkanlarıyla oraya giderler, söz konusu vatandaş olunca gelen olmuyor” diye konuştu. Sinan Gurbüz ise, “Her seferinde zararınızı karşılarız” sözlerini işitmekten bıktığını anlatıyor. Gürbüz, evine dolan suyu kendi imkanlarıyla boşaltıyor.
(İstanbul/EVRENSEL)
Güneş Kılıç / Savaş Gülelçin
ÖNCEKİ HABER

Halk müdahil olmadıkça aydınlanmaz

SONRAKİ HABER

59 yaşındaki kadına cezaevinde işkence

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa