29 Haziran 2009 00:00

Halk müdahil olmadıkça aydınlanmaz

“2 Temmuz ‘93 Madımak Katliamı ve Perde Arkası” başlıklı panelde, katliamın arkasında kontrgerilla örgütlenmesinin olduğuna dikkat çekildi. Mücadele eden kesimlerin her zaman kontrgerillanın hedefinde olduğu belirtilen panelde...

Paylaş

“2 Temmuz ‘93 Madımak Katliamı ve Perde Arkası” başlıklı panelde, katliamın arkasında kontrgerilla örgütlenmesinin olduğuna dikkat çekildi. Mücadele eden kesimlerin her zaman kontrgerillanın hedefinde olduğu belirtilen panelde, katliamların ve darbelerin sorumlularının ancak halkın mücadelesiyle yargılanabileceği vurgulandı.
Panel, 2 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş ve Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haydar Kaya’nın da izlediği panele, gazetemiz yazarı Semih Hiçyılmaz, Birgün Gazetesi Yazarı Önder İşleyen ve Yol TV eski Yayın Kurulu Üyesi Necdet Saraç konuştu.
HESAPLAŞMADAN OLMAZ
“Kışlanın da, tarikatların da gölgesinde demokrasi olmaz” diyen İşleyen, ordu ve AKP gibi güçlerle hesaplaşmadan 2 Temmuz’un aydınlatılamayacağını ifade etti.
Necdet Saraç ise Türkiye’de yaşanan katliamların hiçbirinin failinin ‘meçhul’ olmadığına dikkat çekti. Sivas katliamının yaşandığı dönemde devlet kademesinde yer alan hiç kimsenin yargılanmadığını kaydeden Saraç, “Bizler güç olmadıkça cinayetler, katliamlar yapanın yanına kâr kalıyor” dedi. Adı Maraş ve Sivas katliamlarına karışan BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun devlet töreniyle defnedildiğini hatırlatan Saraç, dönemin tüm sorumlularının yargı önüne çıkarılmasını istedi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Mahkemeye çıkarılmama normalleşiyor

SONRAKİ HABER

Esenyurt’u önce kriz, sonra sel vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa