29 Haziran 2009 00:00

Türkiye’de Kısa filmin tarihi

50. yılını kutlamaya hazırlanan İFSAK, bugün 19.30’da Türkiye’de Kısa Filmin Tarihi isimli bir belgesel film gösterimi düzenleyecek. İFSAK binasında gösterilecek filmin yönetmenliğini Hilmi Etikan...

Paylaş

50. yılını kutlamaya hazırlanan İFSAK, bugün 19.30’da Türkiye’de Kısa Filmin Tarihi isimli bir belgesel film gösterimi düzenleyecek. İFSAK binasında gösterilecek filmin yönetmenliğini Hilmi Etikan, yönetmen yardımcılığını ise Yıldız Etikan üstleniyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan 2007 yapımı belgesel, Türkiye’de, 1967 yılından 2006 yılına kadar geçen sürede, gerçekleştirdiği kısa filmlerle sinemasal bir kimlik oluşturmuş ve süreklilik göstermiş yönetmenlerin tanıklığında bir döneme ışık tutuyor. Belgeselde; Artun Yeres, Ahmet Soner, Veysel Atayman, Hilmi Etikan, Nur Akalın, Nuri Bilge Ceylan, Belmin Söylemez, Ethem Özgüven, Yeşim Ustaoğlu, İlker Canikligil, Ahmet Sönmez, Alin Taşçıyan, Mehmet Açar, Belma Baş, Mustafa Altıoklar, Oktay Güzeloğlu, Ahmet Uluçay ve Tan Tolga Demirci tanıklıklarıyla yer alıyor.
Hilmi Etikan: 1973 yılında Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. 1977 yılında Conservatoire Libre du Cinema Français’den mezun oldu. Yine aynı dönemde, Sorbonne Üniversitesi’nde master yaptı. 1977 yılından itibaren değişik kurumlarda fotoğraf ve sinema dersleri verdi, birimler oluşturdu. 1980’li yıllardan günümüze, uygulamalı olarak gerçekleştirdiği film atölyeleriyle, genç yönetmenlerin kısa filmler ve belgeseller çekmesini sağladı. Bugüne dek gerçekleştirdiği belgesel filmlerle yurtiçi ve dışında çeşitli ödüller almış olan Etikan, birçok ulusal ve uluslararası film festivaline jüri üyesi olarak davet edildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bir araya gelinmezse kaybeden işçiler olacak

SONRAKİ HABER

Kot işçileri için yasa teklifi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...