29 Haziran 2009 00:00

Köyler çekirge istilası altında

BAHÇELERDEKİ sebze ve meyvelere zarar veren binlerce çekirge, evlerin duvarlarını sardı. Vatandaşlar, korku filmlerini andıran sahneler yaşatan çekirgeler yüzünden dışarıya çıkamaz duruma geldiklerini söylediler.

Paylaş

BAHÇELERDEKİ sebze ve meyvelere zarar veren binlerce çekirge, evlerin duvarlarını sardı. Vatandaşlar, korku filmlerini andıran sahneler yaşatan çekirgeler yüzünden dışarıya çıkamaz duruma geldiklerini söylediler.
Çaycuma’nın Kadıoğlu, Taşcılı, Yeniköy ve Kahvecioğlu köyleri, yaklaşık 1 aydır çekirge istilası altında. Binlerce çekirge, birbirine yakın olan 4 köyün her tarafını sardı. Bahçelerdeki meyve ve sebzelere zarar veren çekirgeler, evlerin duvarlarını da kapladı. Köylüler, korku filmlerini andıran sahneler yaşatan çekirgeler yüzünden dışarıya çıkamaz duruma geldiklerini söylediler. Çekirgelerin evlerin içine girmemesi için kapı ve pencerelerini sürekli kapalı tuttuklarını belirten köylüler, İlçe Tarım Müdürlüğü’nün köylerinde ilaçlama yapmamasından yakındı.
EVE HAPSOLDUK
Kadıoğlu köyünde yaşayan ve oturduğu evin duvarlarını çekirgeler saran Songül Oral, kendi imkanlarıyla ilaçlama yaptıklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi. Songül Oral, “Çocuklarımız evlerde hapis oldu. Dışarıda oyun oynayamıyorlar. Çekirgeler, bahçelerimizdeki bütün sebze ve meyvelerimizi kuruttu. Bu sene hiç mahsul toplayamadık. Çekirgeler yüzünden bir odaya kapanıp, camdan dışarıya seyrediyoruz, dışarıya çıkamıyoruz” dedi. Nizamettin Oral ise çok perişan halde olduklarını belirterek, yetkililerden yardım istediklerini söyledi.
İTALYAN ÇEKİRGESİ
Çaycuma İlçe Tarım Müdürü Aydın Çelik ise ilk olarak Yeniköy’de görülen çekirgelerden numune alarak Ankara’ya gönderdiklerini, laboratuvarda yapılan incelemede çekirgelerin İtalyan çekirgesi olduğunun tespit edildiğini söyledi. Çekirgelerin oluşumunun 4 devre halinde olduğunu belirten Çelik, “Bu çekirgeler şu anda 3’üncü ergin döneminde. Yani ilaçlamanın pek etkili olacağı bir dönem değil” dedi. (RİZE)
ÖNCEKİ HABER

SÖZ OLA TORBA DOLA

SONRAKİ HABER

Annesini öldürüp evi yaktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...