29 Haziran 2009 00:00

SGK il müdürü 3 yaşındaki oğlunu sigortalatmış!

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Sakarya İl Müdürü Kenan Tandoğan’ın, yeni Sosyal Güvenlik Kanunu yürürlüğe girmeden bir gün önce, 3 yaşındaki oğlu ile 16 yaşındaki kızını ‘fotomodel’ olarak sigortalı yaptırdığı ortaya çıktı.

Paylaş

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Sakarya İl Müdürü Kenan Tandoğan’ın, yeni Sosyal Güvenlik Kanunu yürürlüğe girmeden bir gün önce, 3 yaşındaki oğlu ile 16 yaşındaki kızını ‘fotomodel’ olarak sigortalı yaptırdığı ortaya çıktı. Eski yasanın avantajlarından yararlanmaya çalışan müdür, kendini “O furyada psikolojik baskıyla yapılmış bir iş” diyerek savundu.
‘PSİKOLOJİK BASKIYLA YAPTIM’
Çocuklarının sigortasını iptal ettirmek için SKG Başkanlığı nezdinde girişimde bulunacağını belirten Tandoğan, “Çocuklarım bir dershane ile bir hastane bu fotoğrafları reklamlarında kullandı. Memurlar da bunu tespit etti. O furyada psikolojik baskıyla yapılmış bir iş” dedi.
NE KAZANACAKTI?
Yeni yasadan önce sigortalı olanlara, çalışırken maaşın yüzde 50’si yerine yüzde 60’ı oranında emekli aylığı bağlanacak. 7 bin 200 yerine 7 bin gün pirim ödeyerek, 65 yerine 58 yaşında emekli olabilecekler. Yeni yasada emekliyken çalışmaya devam edenlerin emekli maaşı kesilecek. (SAKARYA)
ÖNCEKİ HABER

Tjikuzu’nun şampiyonluk hayali!

SONRAKİ HABER

SÖZ OLA TORBA DOLA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...