29 Haziran 2009 00:00

AKP, CHP’nin önerisini masaya yatırıyor

AKP, bugün toplanması beklenen MYK’da, CHP’nin Anayasa’nın geçici 15. maddesinin kaldırılmasına ilişkin talebini, irtica belgesi ile ilgili son gelişmeleri ve bundan sonraki süreci değerlendirecek.

Paylaş

AKP, bugün toplanması beklenen MYK’da, CHP’nin Anayasa’nın geçici 15. maddesinin kaldırılmasına ilişkin talebini, irtica belgesi ile ilgili son gelişmeleri ve bundan sonraki süreci değerlendirecek.
AKP, bugün toplanması beklenen MYK’da kritik konuları masaya yatırıyor.
CHP’nin 12 Eylül darbecilerini koruyan Anayasa’nın geçici 15. maddesi ile ilgili olarak AKP’ye götürdüğü teklif, MYK’nın önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.
AKP içinde CHP’nin talebi “önemli bir adım” olarak değerlendirildi.
Ancak AKP, CHP’nin bu talebine nasıl bir yanıt vereceğini MYK’da masaya yatıracak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’nin teklifine sıcak bakması halinde, değişiklik 4 Ağustos’ta TBMM başkanı seçmek için olağanüstü toplanacak olan Meclis’te ele alınacak. AKP, ön şartsız CHP’nin teklifini benimserse, Meclis 4 Ağustos’ta değil 1 Ağustos’ta olağanüstü toplantıya çağrılacak ve CHP’nin Anayasa değişikliği Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek.
AKP’nin CHP’nin teklifi ile ilgili ikinci kararı ise teklifin yeni yasa yılına bırakılması. Bu konuda AKP Meclis başkanını devreye sokarak Anayasa değişikliği konusunda uzlaşı komisyonu kurulması için harekete geçmesini isteyecek
Aylardır süren IMF ile ilgili görüşmeler de MYK’da masaya yatırılacak. “IMF ile anlaşmasak da olur” diyen Başbakan Erdoğan, görüşmelerle ilgili son gelişmeleri MYK yöneticileri ile paylaşacak. IMF ile ilgili görüşmelerin temmuz ayının ilk haftasında sonuçlanması bekleniyor.
Meclis’in tatile girmesiyle rahatlayan Başbakan Erdoğan, tatilde de milletvekillerine “çalışın” diyecek. Devam eden il ve ilçe kongrelerinin yanı sıra Erdoğan, milletvekillerinden seçim bölgelerine gitmelerini isteyecek. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

balıkgiller

SONRAKİ HABER

Çatı Partisi Girişimi kendini tartıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...