29 Haziran 2009 00:00

İktidara…

11 Haziran 2009: 27255 sayıyla Resmi Gazete’de yayımlanan yeni Karayolları Taşıma Yönetmeliği. Madde 57’nin 11’inci bendinde, “6 yaş ve üzeri tüm yolcuların ayrı koltukta seyahat...

Paylaş

11 Haziran 2009: 27255 sayıyla Resmi Gazete’de yayımlanan yeni Karayolları Taşıma Yönetmeliği. Madde 57’nin 11’inci bendinde, “6 yaş ve üzeri tüm yolcuların ayrı koltukta seyahat etmesi zorunlu olup, altı ile 12 yaş arası çocuklar ile yaş şartı aranmaksızın en az yüzde 60 oranında özürlü olduğunu belgeleyen kişiler için, bilet ücreti geçerli ücret tarifesi üzerinden yüzde 30 indirimli düzenlenir” hükmü yer alıyor.
Bu düzenlemeyle; belki, bir engellinin farklı bir ildeki tedavisini, belki, engellilerde merkezi yerleştirme olmaması sebebiyle işsizliği ve de ekonomik imkansızlığı zaten hat safhada olan farklı bir ildeki memurluk sınava gitme hayalini ve ihtimalini, belki; engellilerde devlet işçilik kadroları için yapılan merkezi yerleştirme olmaması sebebiyle işsizliği ve de ekonomik imkansızlığı zaten hat safhada olan farklı bir ildeki mülakata gitme hayalini ve ihtimalini, yitirmesine sebep olduğunuzun ayrıca da; bu açıklamaya göre yürüyebilen engellilere indirimli bilet verilmeyip, yasaların kabul ettiği yüzde 60 oranındaki ağır engelliye, yani yatalak hastalara indirimli bilet vermiş olduğunuzun farkındasınızdır umarım.
Şimdi ise; Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, şehirlerarası otobüslerde indirimli tarifeden yararlanacak engellilerde aranan sakatlık oranını yüzde 60’tan yüzde 40’a çekmek üzere çalışma başlatmışsınız. Ekonomik güçlükler içerinde yaşamaya çalışan engellilerin haklarına göz diken, kazanla alıp kepçeyle veren iktidarı onursuz çalışmalarından ötürü üzüntülerimi ifade etmek istedim. Bizlere eşit yaşam hakkı tanımayanlar unutmasınlar ki, onlarda birer engelli adayıdır. Beyinlerinizdeki engelle bizlere engel çıkartmayı sürdüren bir iktidar olmaktan vazgeçin artık.
Engelli Bir Vatandaş Özcan Yıldırım
ÖNCEKİ HABER

TOFAŞ’IN OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEKİ SERÜVENİ

SONRAKİ HABER

Otomotivde kriz fırsatçılığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa