30 Haziran 2009 00:00

Ankara büyük festivale hazır

BÜYÜK Ankara Festivali başlıyor. 3-12 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan festivalde, büyük konserlerin yanı sıra tiyatro, dans, folklor gösterileri; bilim, sanat eğitim sokakları yer alacak.

Paylaş

BÜYÜK Ankara Festivali başlıyor. 3-12 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan festivalde, büyük konserlerin yanı sıra tiyatro, dans, folklor gösterileri; bilim, sanat eğitim sokakları yer alacak. Büyük Ankara Festivali, 3 Temmuz Cuma günü saat 10.00’da Zafer Çarşısı önünde oluşturulacak kortejin Kızılay’a yürüyüşü ile başlayacak. Festivalde, kültür merkezinde kurulan dev çadırlarda bilimsel toplantılar, sergiler, mini konserler, şiir dinletileri; tiyatro, dans ve folklor gösterileri düzenlenirken bilim, sanat, eğitim, kültür, alışveriş ve oyun sokakları oluşturulacak.
Spor kulüpleri alanda gösteriler düzenlerken, Ankara’da bulunan bazı büyükelçilikler ülkelerini tanıtıcı etkinlikler yapacak. Aralarında yabancı folklor gruplarının yer aldığı halkoyunları ekipleri, festival boyunca gösterilerini sunarken, Başkent’teki bazı üniversiteler de kendi stantlarında okullarını tanıtıcı faaliyetlerde bulunacaklar.
Ankara’nın tüm ilçe ve beldelerini bir araya getirerek toplu tanıtımın gerçekleştirileceği festivalde, her ilçe ve belde, “İlçeler Sokağı”nda yörelerinden örnekler sunacak.
Festival alanında kurulacak “Sanat Sokağı”nda, şiir dinletileri ve stand-up gösterilerinin yanı sıra halkoyunları gösterileri yapılacak. Hipodrom Alanı’nda (AKM) yapılacak olan ve bu yıl ikincisi düzenlenen Büyük Ankara Festivali süresince, aralarında Yeşim Salkım, Ferhat Göçer ve MF֒nün de yer aldığı toplam 18 sanatçı konser verecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Koyunkulağı Şenliği

SONRAKİ HABER

Fotoğraflar 1 Mayıs’ı anlatıyor...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...