30 Haziran 2009 00:00

zama zingo

* Ben de diyordum, bunlar nasıl liseli?! Arka Sıradakiler’den söz ediyorum. Kimsenin ailesine hesap vermek gibi bir ilişkisi de yok, ders çalışmak gibi bir derdi de... İçlerinde sosyete fahişesi olan bile var.

Paylaş

* Ben de diyordum, bunlar nasıl liseli?! Arka Sıradakiler’den söz ediyorum. Kimsenin ailesine hesap vermek gibi bir ilişkisi de yok, ders çalışmak gibi bir derdi de... İçlerinde sosyete fahişesi olan bile var. Meğer, bunlar Amerikan liselerinden buraya gelmişler. Son bölümü görünce anladım. Okulu rehin alan silahlı öğrenci hikayesi, bayağı Amerikan filmleri kokuyordu. Ki, aynı öğrencinin, yazacağı romanda kullanmak üzere sınıf arkadaşlarından birini kaçırıp üç ay bodrumda işkence yapmışlığı var. Ondan neden kuşkulanmadın derseniz, iyi niyetim açığa çıkmış demektir.
* Ama en çok soğukkanlılıkları beni etkiledi. Arkadaşlarından biri, diğer bir kısmını silahıyla rehin almış, sınıfın içinde kelepçelemiş, okulu polisler çevirmiş, operasyon yapmayıp geceyi bile orada geçirmişler. Sabah olmuş. Bu dışarıdaki öğrenciler hâlâ soğukkanlı. ‘Ha uyandınız mı, ben de poğaça almıştım’ gibisinden...
* RTÜK, Aşk-ı Memnu’daki sevişme sahnesi için rapor hazırlamış; “Çok ateşliydi, haddinden fazla uzundu” gibi tarifler yapmış. O kadar göreceli kavramlar ki, hazırlayanı zorda bırakır, ben söyleyeyim.
“Bence yeterince ateşli değildi” diyen olursa, kim ne diyecek? Ya da, rapor tartışıldığı sırada, RTÜK’ün başka üyeleri de dese ki, “Ohoo, o çok kısa bile...” nasıl anlaşacaklar, ben onu merak ediyorum!
ÇAĞDAŞ GÜNERBÜYÜK
ÖNCEKİ HABER

Trt başvuruları başladı

SONRAKİ HABER

GERÇEĞİN GÖZÜYLE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...