30 Haziran 2009 00:00

Sıra heykelleri korumada

16. Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu, 12 gün süren heykel çalışmalarının bitmesiyle son buldu. Sanatçıların da hazır bulunduğu kapanış töreninde...

Paylaş

16. Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu, 12 gün süren heykel çalışmalarının bitmesiyle son buldu. Sanatçıların da hazır bulunduğu kapanış töreninde, ahşap heykellerin Sakarya Caddesi’nde sergilenmesi kararlaştırıldı.
Kocaeli’nin Değirmendere beldesi tarafından yıllarca düzenlenen, belediye tüzel kişiliğini kaybetmesinden sonra da ara verilen Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu, Çankaya Belediyesi tarafından sahiplenildi. 15 Haziran’da Sakarya Caddesi’nde heykel yapımı için alanlar düzenlendi ve 3 yerli, 3 yabancı sanatçı ceviz ağaçlarını oymaya başladı. Kadın figürleri, rüzgar tulumu, birbirine kavuşan kardeşler gibi değişik konularda eserler yaratan sanatçılar, emeklerinin görülmesinden ötürü memnun oldular.
Eserlerini yalnız yapmadıklarını, Ankaralıların yoğun ilgisi ve desteğiyle çalıştıklarını ifade eden sanatçılar, Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu’nun devam etmesinden ötürü mutluluklarını dile getirdiler.
‘HEYKEL İNADINDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’
Sempozyumun kapanış töreninde konuşan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 12 gün boyunca aralıksız süren ahşap çalışmasına destek veren ve ilgilenen herkese teşekkür etti. “Sakarya’da insanları gülümseten, kendini güvende hissettiren bu atmosfer değişimini tüm Çankaya’ya ve Ankara’ya, ondan sonra da Türkiye’ye yaymalıyız” diyen Tanık, attıkları bu küçük adımın Sakarya esnafı tarafından da sahiplenildiğini kaydetti. Ahşap heykelin en kolay tahrip olan heykel türü olduğunu belirten Tanık, “Heykelleri burada, Sakarya’da üretildikleri yerde muhafaza edeceğiz. Heykellerimizin yapım aşamasına katılan halkımızın heykellere sahip çıkacağına inanıyorum” dedi.
1999’da yaşanan Gölcük depreminde, Değirmendere’nin heykelleri barındıran parkının sular altında kaldığını hatırlatan Tanık, heykellerin zarar görmesi durumunda yeniden yapılacağını, heykel inatlarından vazgeçmeyeceklerini dile getirdi. Çankaya Belediyesi’nin, Değirmendere’nin emanetçisi olduğunu sözlerine ekleyen Tanık, 5 yıl boyunca sempozyumu sürdüreceklerini bildirdi.
CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay da, Çankaya’nın sanat ve kültürün başkenti olmasını istediklerini belirterek, çalışmalarından ötürü sanatçıları tebrik etti. Müzik dinletisinin de yapıldığı kapanış töreninde, sanatçılarla birlikte heykellerin açılışı yapıldı. ANKARA
ÖNCEKİ HABER

Umut Yüklü Mektuplar,okurunu bekliyor

SONRAKİ HABER

RAMP IŞIKLARI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...