30 Haziran 2009 00:00

Çocukluğum çalınıyor

Ben 12 yaşındayım. Mamak’ın Akşemsettin Mahallesi’nde yaşıyorum. Akşemsettin parkların yıkılıp binaların yapıldığı...

Paylaş

Ben 12 yaşındayım. Mamak’ın Akşemsettin Mahallesi’nde yaşıyorum. Akşemsettin parkların yıkılıp binaların yapıldığı, bu binalar üzerine baz istasyonları kurulan, binalar arasına benzin istasyonu yapılan yaşamı hiçe sayarak kazanç kapısı olarak görülen bir mahalle. Yapılan her bina çocukluğumuzu biraz daha elimizden alıyor. Eskiden bisiklet sürdüğümüz yerler şimdi yok.
Pazartesi günü benim yaşımda bir arkadaşım Doğukent Caddesi’nde bisikletiyle karşıdan karşıya geçmeye çalışırken binanın önünde tepe gibi yığılan toprak yüzünden yol daralmış hem de görüş alanı kapanmıştı. Hızlı gelen bir araba arkadaşımı fark etmedi. Araba o kadar hızlıydı ki bu hızı engelleyecek ne bir ışık ne bir bariyer yapılmamış. Belediye sorumluluğunda olan bu güvenlik tedbiri bir arkadaşımın ağır yaralanmasına neden olmuştur.
O 12 yaşındaydı büyükler gibi düşünemezdi. Tek isteğimiz güven içinde bisiklet sürebileceğimiz yaşama göre düzenlenmiş, arkadaşım gibi yaşamla ölüm arasında gidip gelmeyeceğimiz bir dünya. Umarım arkadaşım yapılan müdahaleler sonucunda tehlikeyi atlatmıştır. Arkadaşıma geçmiş olsun diyorum. Büyükleri bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum.
Fora Berdan Dinçdemir (Ankara)
ÖNCEKİ HABER

İşçiler tempoya dayanamıyor

SONRAKİ HABER

Tezat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...