30 Haziran 2009 00:00

Evimizdeyiz, işgalci değiliz

27 Mayıs’da Adana İl Özel İdaresi tarafından gönderilen tebligatla evlerinin yıkılacağını ve 15 gün içerisinde boşaltmaları gerektiğini öğrenen Adana Tepebağ Mahallesi sakinleri daha önce birçok eyleme imza atmıştı.

Paylaş

27 Mayıs’da Adana İl Özel İdaresi tarafından gönderilen tebligatla evlerinin yıkılacağını ve 15 gün içerisinde boşaltmaları gerektiğini öğrenen Adana Tepebağ Mahallesi sakinleri daha önce birçok eyleme imza atmıştı. Tepebağlılar ‘Evimizi yıkma bizi sokağa atma’ pankartı ve ‘Bıçak kemiğe dayandı, Türkiye’de doğduk üvey evlat değiliz’ dövizleriyle İnönü Parkı’na yürüyerek bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.
Sık sık “Çözüm istiyoruz, işgalci değiliz” sloganları atan Tepebağlılar adına Mahalle Sakinlerinden Cumali Çelik konuşma yaptı. Çelik yıkım kararının mahalle sakinleriyle irtibat kurulmadan alındığını belirterek, “Bizler kendi yaptığımız evlerde işgalci olduğumuzu öğrendik. Mahalle temsilcisi oluşturup büyüklerimizin yanına gittik fakat kovulmaktan beter olduk. “ şeklinde konuştu.
BİZİMLE ALAY ETMEYİN
Evlerinin, şehrin güzelleştirilmesi için yıkılmak istendiğini belirten Çelik, kendilerinin buna karşı olmadığını fakat mağduriyetlerinin giderilmeden sokağa atılmak istemediklerini dile getirdi. Kendilerine birinci tebligatın, SBS’e bir hafta, ÖSS’ye de iki hafta kala geldiğine değinen Çelik, “Çocuklarımızla birlikte hepimiz şok olduk. Dersi ve sınavı unuttuk. Çünkü sokakta kalacaktık. Çocuklar bu düşüncelerle sınava girdi” diyerek yaşadıklarını ifade etti.
ÖSS’den 10 gün sonra gelen ikinci tebligatta da sınav nedeniyle yıkım süresinin uzatıldığı haber verildiğini dile getiren Çelik, kendileriyle alay edildiğini belirtti. “Bizler bu ülkenin vatandaşıyız. Bizlere hiçbir gerekçe göstermeden sokağa atıyorsunuz amenna ama bizimle alay etmeyin. Bu bizim daha ağırımıza gidiyor” diyen Çelik, kendilerinin dar gelirli insanlar olduğunu vurguladı. Çelik, “Bize ya barınabileceğimiz bir ev imkanı sağlayın ya da 15 Temmuz’u beklemeden bu gece gelin evleri başımıza yıkın daha iyi. Çünkü biz çocuklarımızla ve yaşlılarımızla sokakta kalmaktansa ölmeye razıyız” diyerek taleplerini dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)
Burcu Özkaya
ÖNCEKİ HABER

İSTANBUL’DA İKİ İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDA KALDI

SONRAKİ HABER

Başbakan’a Kocaeli’de iki protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...