30 Haziran 2009 00:00

İSTANBUL’DA İKİ İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDA KALDI

İSTANBUL’un Başakşehir İlçesi’nde kanalizasyon şebekesi için kazılan çukurda çalışan iki işçi, yağan yağmurun da etkisiyle kayan toprağın altında kaldı.

Paylaş

İSTANBUL’un Başakşehir İlçesi’nde kanalizasyon şebekesi için kazılan çukurda çalışan iki işçi, yağan yağmurun da etkisiyle kayan toprağın altında kaldı. Başakşehir’in Şahintepe Mahallesi’nde bir eve kanalizasyon hattı çekmek için hafriyat kepçesinin açtığı çukura hiçbir önlem almadan inen iki işçi, yağmur nedeniyle kayan toprağın altında kaldı. Kurtarma ekiplerine haber verilirken, olay yerinde bulunan vatandaşlar da işçilerin üzerindeki toprağın bir kısmını alarak, nefes almalarını sağladı. Olay yerine gelmek isteyen işçi yakınları ile polis arasında ise gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik sırasında polislerle tartıştığı öne sürülen bir kişi gözaltına alındı.
Daha sonra olay yerine gelen Başakşehir ve İkitelli itfaiye ekipleri yürüttükleri çalışma sonucunda ilk olarak Nurettin Karaca isimli işçiyi toprak altından çıkardı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalede herhangi bir sağlık probleminin olmadığı belirtilen Karaca’nın koluna serum takıldı. Karaca’nın ardından kurtarma çalışmalarını sürdüren itfaiye ekipleri yaklaşık iki saat sonra da Yemen Gündem’i bulunduğu yerden yaralı olarak çıkardı. Gündem, olay yerinde bulunan sağlık ekipleri eşliğinde ambulansa konularak, Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Katliam her yerde lanetleniyor

SONRAKİ HABER

Evimizdeyiz, işgalci değiliz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...