30 Haziran 2009 00:00

Katliam her yerde lanetleniyor

Sivas katliamı aradan geçen 16 yıla rağmen unutulmuyor. Ankara’nın çeşitli ilçelerinde yapılan etkinliklerde katliamın faillerinin açığa çıkarılması ve Madımak Oteli’nin müze olması talebi dile getirildi.

Paylaş

Sivas katliamı aradan geçen 16 yıla rağmen unutulmuyor. Ankara’nın çeşitli ilçelerinde yapılan etkinliklerde katliamın faillerinin açığa çıkarılması ve Madımak Oteli’nin müze olması talebi dile getirildi.
Keçiören’de 19 Mayıs Mahallesi Pazar Yeri’nde önceki gün buluşan bine yakın kişi, “Sivas’ın ışığı sönmeyecek” dedi. Çeşitli siyasi parti ve yerel derneklerin çağrısıyla yapılan etkinlikte Mustafa Özarslan, Aşık Gulabi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Semah Ekibi sahne aldılar. Etkinlikte konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, herkesi 2 Temmuz’da Kolej Meydanı’nda yapılacak mitinge çağırdı.
Pir Sultan Abdal Derneği Yenimahalle Şubesi de, Vedat Dalokay Parkı’nda bir etkinlik düzenledi. Zeynep Karababa’nın sahne aldığı etkinliğe Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı. Emek Partisi Yenimahelle İlçe Örgütü üyeleri ise yaptıkları yürüyüşün ardından etkinliğe katıldılar.
Demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler tarafından Sokullu Ahmet Arif Parkı’nda düzenlenen etkinlikte de Sivas katliamının sorumlularının açığa çıkarılması ve Madımak Oteli’nin müze olması talep edildi. Etkinlikte Ali Asker, Mustafa Özarslan, Erdal Akkaya ve çok sayıda sanatçı sahne aldı.
KATLİAM AYDIN’DA DA LANETLENECEK
Emek Partisi Aydın İl Örgütü, 1 Temmuz günü saat 19:00’da Aydın’ın Çeştepe beldesindeki Çeştepe Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenleyeceği etkinlik ile Sivas katliamını lanetleyecek ve Alevilerin güncel taleplerini dillendirecek. Sinevizyon gösteriminin de yapılacağı etkinlikte, Erdoğan Aydın, Turabi Saltık, Musa Ağacık gibi yazar ve aydınlar “Sivas’ta Katledilen Aydın ve Sanatçılarımızı Anma-Alevilerin Güncel Talepleri” konulu panele panelist olarak katılacaklar.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Sivas katliamı unutturulmayacak!

SONRAKİ HABER

İSTANBUL’DA İKİ İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDA KALDI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...