01 Temmuz 2009 00:00

zama zingo

Uzayda bir gezegende katı bir diktatörlük hüküm sürmektedir. Direnişçiler ise yeraltında örgütlenip iktidarı devirmeye çalışmaktadırlar. Bunun için hem iktidar yanlıları...

Paylaş

* Uzayda bir gezegende katı bir diktatörlük hüküm sürmektedir. Direnişçiler ise yeraltında örgütlenip iktidarı devirmeye çalışmaktadırlar. Bunun için hem iktidar yanlıları, hem de direnişçilerin temsilcileri dünyaya gelerek buranın kaynaklarını kullanmaya çalışır. Kimliklerini gizleyen uzaylıların varlığını sadece birkaç çocuk bilmektedir. Bu çocuklar, bir yandan direnişçi uzaylılarla dostluklarını geliştirirken, kötülerin amaçlarına ulaşmalarını da engellemeye çalışmaktadır.
* Bilmece bu. Acaba ne anlattım?
* Dün yazdım, ama eksik yazmışım. RTÜK’ün Aşk-ı Memnu ile ilgili raporunda sadece sevişme sahnesinin uzunluğu konu edilmemiş. Behlül ile amcasının karısı Bihter’in aşkı “Türk aile yapısına aykırı” bulunmuş. Buna cevap bulmak çok zor. “Aile” mefhumu tartışmasına hiç girmesek bile, genel olarak evlilik nerede varsa, bu olay sadece “Türklerde” değil her yerde evlilik kurumuna ters zaten. Ama romanın, hani bu dizi bir romandan uyarlanmıştı; bilmeyen varsa, adı zaten “Aşk-ı Memnu”, yani Yasak Aşk. O sizin “aykırı” dediğiniz... Halid Ziya Uşaklıgil de “memnu” demiş.
* O kadar da ümitsizliğe kapılmamak lazım aslında. “Aykırı” demek akıllarına gelmiş. Biraz düşünseler, “memnu”yu da anlayabilirler. Demek izlediklerini anlayabiliyorlar.
* Prenses Perfinya diye bir dizi var. Bu onun konusu. Ne oldu, beğenmediniz mi?
ÖNCEKİ HABER

Bir Şarkısın Sen programına takip

SONRAKİ HABER

‘atv reyting uğruna kadınları aşağılıyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...