01 Temmuz 2009 00:00

Meclis’e, ‘15. madde kaldırılsın’ yürüyüşü

ANKARA’da demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler, Anayasa’nın geçici 15. maddesinin kaldırılarak, başta Kenan Evren olmak üzere bütün darbecilerin yargılanması istemiyle Meclis’e yürüdüler.

Paylaş

ANKARA’da demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler, Anayasa’nın geçici 15. maddesinin kaldırılarak, başta Kenan Evren olmak üzere bütün darbecilerin yargılanması istemiyle Meclis’e yürüdüler.15. maddenin AKP ve CHP arasında “pazarlık unsuru” olarak kullanılmamasını da talep eden kitle örgütleri, darbecilerin hesap vermesinin önünü tıkayan maddeleri Anayasa’da tutmakla, halka karşı suç işlenmeye devam edildiğini vurguladılar.
Devrimci 78’liler Federasyonu, KESK Ankara Şubeler Platformu, İHD, EMEP, ÖDP, DTP gibi siyasi parti ve kitle örgütlerinin de aralarında bulunduğu eylemciler, Yüksel Caddesi’nden Meclis Çankaya Kapısı’na yürüdüler. “Darbeci generaller yargılansın”, “Geçici 15. madde kaldırılsın”, “Erdal Eren burada Kenan Evren nerede?” sloganlarıyla yürüyerek, Meclis’in Çankaya Kapısı girişine geldiler. Meclis önünde açıklama yapan Devrimci 78’liler Federasyonu Başkanı Ruşen Sümbüloğlu, CHP ve AKP’nin darbecilerin yargılanması talebini, siyasi manevra olarak değerlendirdiklerini bildirdi.
‘30 YILDIR KORUNUYOR’
Sümbüloğlu, “İktidar oyununun gözü kara taraflarının bu tartışma içinde kendileri için benimsemiş oldukları stratejik duruşları, aslında onları ele veren birer suçüstü belgesidir” diyerek, tartışmanın AKP ve CHP arasında bir pazarlık unsuru haline gelmesini eleştirdi.
Sümbüloğlu, “Diyelim ki pazarlığınız olumsuz sonuçlandı, o zaman insanlık suçu anlamına gelen bu maddeyi kaldırmayacak mısınız” diye sordu. ANKARA
ÖNCEKİ HABER

Baykal: Bizim de kabahatimiz var

SONRAKİ HABER

Harb-İş üyesi işçiler Sakarya’da sokağa çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...