01 Temmuz 2009 00:00

Baykal: Bizim de kabahatimiz var

CHP lideri Baykal, hükümetin, askere sivil yargı yolunu açan düzenlemeyi sahiplenemediği için alelacele geçirdiğini belirterek, “Bizim hatamız mutabakata güvenmek” dedi.

Paylaş

CHP lideri Baykal, hükümetin, askere sivil yargı yolunu açan düzenlemeyi sahiplenemediği için alelacele geçirdiğini belirterek, “Bizim hatamız mutabakata güvenmek” dedi.
CHP lideri Baykal, partisinin Meclis grubu toplantısında konuştu.
SAHTE BELGE KARARI
Deniz Baykal, ‘İrtica ile Mücadele Planı’ belgesi hakkında askeri savcılığın kararını açıkladığını hatırlatarak, “Askeri savcılık geçerliliği yoktur diyor. Buna rağmen Başbakan, geçerli olmaması onu üzecek bir şeymiş gibi, ‘Ah keşke doğru olsa’ diyerek doğru olduğunu kanıtlama gayreti içine giriyor. Bu, belge olayı olmaktan çıkıp Türkiye’nin temel iç dengeleriyle ilgili hesaplaşma konusu olarak dönüştürüldü” dedi.
ASKERLERE SİVİL YARGI DÜZENLEMESİ
CHP lideri Baykal, askerlere sivil yargı yolunu açan düzenlemenin oldubitti ile geçirildiğini belirterek, “Parlamentonun tatile gireceği son günün son saatlerinde bu düzenleme geçirildi. İki önerge var biri, önergelerden biri sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasını engellemeye yönelik. Buna biz CHP olarak destek veriyoruz. Tereddüt yok. Diğeri bir oldubittiyle Meclis’ten geçirildi. Bizim de kabahatimiz var. Arkadaşlarımızın da kabahati var. Meclis’te bir centilmenlik anlaşması yapılmış. Meclis tatile girmeden neler yapılacağı mutabakata bağlanmış. Ama siz, karşınızdaki insanların o mutabakata uyacağı güvenini gösterirseniz yanlış yaparsınız. Çünkü onların ne zaman ne yapacağı belli değil” dedi. ANKARA
ÖNCEKİ HABER

YENİGÜN

SONRAKİ HABER

Meclis’e, ‘15. madde kaldırılsın’ yürüyüşü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa