01 Temmuz 2009 00:00

Barış için yol haritası

Barış için Kadın Buluşması’nda bir araya gelen kadınların bundan sonraki ilk hedefleri, geniş katılımlı bir barış konferansı düzenlemek. Demokratik Özgür Kadın Hareketi’nin (DÖKH) çağrısıyla...

Paylaş

Barış için Kadın Buluşması’nda bir araya gelen kadınların bundan sonraki ilk hedefleri, geniş katılımlı bir barış konferansı düzenlemek. Demokratik Özgür Kadın Hareketi’nin (DÖKH) çağrısıyla 31 Mayıs’ta Diyarbakır’da “Söyleyecek sözümüz/Çözümü geliştirecek gücümüz var” şiarıyla “Barış için Kadın Buluşması”nın ikincisi 28 Haziran’da Ankara’da gerçekleşti. Ankara buluşmasının ardından kadınlar, dün düzenledikleri basın toplantısı ile toplantının sonuçlarını ve eylem planlarını açıkladılar. “Eğer mücadele etmezsek barışın bir düş bile olamayacağını biliyoruz” diyen kadınların bundan sonraki ilk hedefleri, önümüzdeki günlerde geniş katılımlı bir barış konferansı düzenlemek.
SÖZÜMÜZ VAR
DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır’ın da katıldığı açıklamada, Ankara Kadın Platformu adına konuşan Hatice Erbay, “Hangi milletten, mezhepten olursa olsun; işçi, emekçi, genç ve bir tek kadın dahi özgür değilse hiçbirimiz özgür değiliz” diyerek, barış mücadelesinin aynı zamanda eşitlik ve özgürlük mücadelesi olduğunun altını çizdi. Erbay, 30 yıldan beri yaşanan savaştan ve çatışmalı süreçten en çok kadınların etkilendiğini, bu nedenle de Kürt sorununda demokratik barışçıl çözüm söz konusu olduğunda kadınların söz sahibi olmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.
NÖBET TUTACAKLAR
Eylem planlarına ilişkin de bilgi veren Erbay, ilk hedeflerinin geniş katılımlı bir barış konferansı düzenlemek olduğunu söyledi. Tutuklanan DÖKH, KESK’li kadınlar ve çocukların serbest bırakılması için kampanya yürütme kararı aldıklarını dile getiren Erbay, imzaların, Adalet Bakanlığı, Meclis Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’na sunulacağını kaydetti. Erbay ağustosta 7 bölgede her dilde kadın barış şölenleri düzenleneceğini, askeri operasyon bölgelerinde çadır kuracaklarını ve çadırların kurulduğu gün de kadınların katılımıyla ‘1 Gece Barış İçin Kadınlar Nöbet Tutuyor’ eylemleri gerçekleştireceklerini açıkladı. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Yerel yönetimler rüzgar enerjisi üretsin

SONRAKİ HABER

YARIN MİTİNG GÜNÜ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...