01 Temmuz 2009 00:00

Yerel yönetimler rüzgar enerjisi üretsin

ELEKTRİK Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü iş birliği ile Samsun’da gerçekleştirilen 2. Rüzgar Enerjisi Sempozyumu’nun...

Paylaş

ELEKTRİK Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü iş birliği ile Samsun’da gerçekleştirilen 2. Rüzgar Enerjisi Sempozyumu’nun (RÜGES ‘09) sonuç bildirgesi yayımlandı.
Bildirgede, “Enerji gereksinimimizin, gelecek nesiller de dikkate alınarak olabildiğince yenilenebilir, temiz ve kendi öz enerji kaynaklarımızdan karşılanması gerekmektedir. Türkiye, öncelikli olarak rüzgar enerjisi yatırımlarını artırıp, rüzgar türbinlerinin yapımını gerçekleştirmelidir. Bu amaçla yeterli teknolojiye sahip yerli sanayi, türbin üretimi konusunda desteklenmelidir” denildi. Bildirgede, enerji politikaları oluşturulurken ilgili oda ve sendikaların de görüşlerine başvurulması ve kamu çıkarlarına hizmet eden politikalar geliştirilmesi gerektiği vurgulandı. (SAMSUN)
ÖNCEKİ HABER

Krizden kaldırımlar etkilenmiyor!

SONRAKİ HABER

Barış için yol haritası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...