01 Temmuz 2009 00:00

Görmezden gelemezsiniz!

DOĞA Derneği, Hasankeyf ve Dicle Vadisi’ni yok edecek Ilısu Barajı’nda ısrar eden Türkiye, Avusturya ve İsviçre’yi, bu ülkeleri temsil eden mankenlerin kafasını Hasankeyf’te Dicle’nin sularına gömerek protesto etti.

Paylaş

DOĞA Derneği, Hasankeyf ve Dicle Vadisi’ni yok edecek Ilısu Barajı’nda ısrar eden Türkiye, Avusturya ve İsviçre’yi, bu ülkeleri temsil eden mankenlerin kafasını Hasankeyf’te Dicle’nin sularına gömerek protesto etti. Yapılan açıklamada, UNESCO’nun 10 dünya mirası kriterinden 9’unu karşılayan Hasankeyf ve Dicle Vadisi’ni yok edecek Ilısu Barajı’nda ısrar eden ülkelerin, kafalarını suyun içinden çıkararak, Hasankeyf’e hak ettiği evrensel değeri vermeleri talep edildi. Ilısu projesinin hiçbir uluslararası standardı karşılamadığı gerekçesiyle önceki hafta Alman basınında Almanya’nın projeden desteğini çekeceği haberleri yer aldı ve bu haberler, yetkililer tarafından tekzip edilmedi.
PROJEDEN VAZGEÇİLMELİ
Hasankeyf Kampanya Koordinatörü Erkut Ertürk, “Bu ülkelerin de artık kafalarını suyun içinden çıkararak Hasankeyf’e başka bir gözle bakmalarını ve Hasankeyf’in de içinde yer aldığı Dicle Vadisi’nin değerini görmelerini istiyoruz” dedi. Ertürk, “En az 10 bin yıllık geçmişi ve küresel ölçekte nesli tehlike altındaki canlı türleri ile dünyanın en özel alanlarından biri olan Hasankeyf, tüm dünya için cazibe merkezi olmayı fazlasıyla hak ediyor. Türkiye, bu eski projeyi uygulama inadından vazgeçmeli ve var olduğu günden bugüne ayakta duran bir Hasankeyf ve Dicle Vadisi’ni, doğayı koruyup gelecek nesillere aktararak, uluslararası bir ilke imza atmalıdır “ diye konuştu. (BATMAN)
ÖNCEKİ HABER

Yıldırımdan korunamıyoruz

SONRAKİ HABER

Krizden kaldırımlar etkilenmiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa