02 Temmuz 2009 00:00

zama zingo

Aslında “yemek programı”, “evlilik programı”, “dedikodu programı” diyerek bayağı haksızlık yapıyoruz. Evlilik var, evlilik var.

Paylaş

* Aslında “yemek programı”, “evlilik programı”, “dedikodu programı” diyerek bayağı haksızlık yapıyoruz. Evlilik var, evlilik var.
* Misal, Samanyolu’nda “İki Alyans” diye bir program var. Evlilik programı desek, siz belki de çöpçatanlık anlayacaksınız. İzlemeyince insan bilemiyor. Bir evlenme problemleri programı. Evlenmeden önce, gelin ve damadın aralarında meseleleri çözmesi, ailelerinin uzlaşması üzerine. Kiminde kaynanasıyla oturmak istemeyen “şımarık zengin kız” ehlileştiriliyor, kiminde aralarında memleket ya da para sorunu çıkan dünürler barıştırılıyor, kiminde çocuk “servet avcısı mı” sorusu irdeleniyor... Zayıf bir senaryo, kötü oyunculukla her bölümde başka hikaye anlatılıyor.
* Benim en sevdiğim kısım, “uzman” denen adamın zırt diye bir yerden fırladığı sahne. Evin içinde aileler tartışırken, elinde mikrofon tutan muhabir kız ile uzman bir anda fırlayıveriyorlar. Aynı evin içinde! “Evet efendim, nasıl değerlendiriyorsunuz” diye soruyor kız, uzman da başlıyor anlatmaya, işte hoşgörülü olmak lazım, gençleri ellemeyin falan. Bu arada, gelip ailelerin yanına oturuyor. Çok değişik bir tat.
* Samanyolu daha önce de “Boşanmak İstemiyorum” diye bir program icat etmişti. Demek ki, kendilerine böyle bir vazife çıkarmışlar. Çöpçatanlığı başkaları yapsın, biz diğer pürüzleri çözelim!..
ÇAĞDAŞ GÜNERBÜYÜK
ÖNCEKİ HABER

Halk TV’deki işten atmalara CHP önünde protesto

SONRAKİ HABER

HAYATIN İÇİNDEN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa