02 Temmuz 2009 00:00

Halk TV’deki işten atmalara CHP önünde protesto

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi, CHP’nin yayın organı Halk TV’deki işten atmaları, CHP Genel Merkezi önünde protesto etti. Atılanların geri alınması istenen eylemde...

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi, CHP’nin yayın organı Halk TV’deki işten atmaları, CHP Genel Merkezi önünde protesto etti. Atılanların geri alınması istenen eylemde, aksi halde CHP’nin hemen karşısına “demokrasi çadırı” kurulacağı uyarısı yapıldı.
TGS Ankara Şubesi üye ve yöneticileri ile Halk TV’den atılan gazetecilere, Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, Tek Gıda-İş Ankara Bölge Başkanı Lütfi Ceylan, Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen, ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, EMO Ankara Şube Başkanı Ramazan Pektaş, Yol-İş 3 No’lu şube yöneticileri ile söz konusu sendikaların yöneticileri de destek verdi.
“Halk TV’de sendikal baskılara ve işçi kıyımına son” pankartı ve “Halk TV’de işçi kıyımına son”, “Halkçıyız dediler, emekçi düşmanı oldular” dövizlerinin açıldığı eylemde konuşan TGS Ankara Şube Başkanı Turgut Dedeoğlu, bir yılı aşkın süredir örgütlenme mücadelesi verdikleri Halk TV’de TİS görüşmeleri sürerken, 5 sendika üyesinin işine son verildiğini, atılanlardan birinin de işyeri temsilcisi olduğunu söyledi. Üyelerine sendikadan istifa etmeleri yönünde baskılar geldiğini belirten Dedeoğlu, “emeğin en yüce değer olduğunu” duydukları CHP’den emeğe, örgütlenmeye saygı istedi.
CHP yetkilileri ile görüşmelerine atıfta bulunan Dedeoğlu, “CHP, işçinin, emekçinin arkasında durma kararlılığını ve cesaretini gösteremedi. Şimdi parti yöneticilerini, kendi hazırladıkları ‘Çağdaş Türkiye için değişim CHP Programı 2008’i yeniden okumaya, uygulamayacaklarsa bir daha böyle program yapmamaya davet ediyoruz” dedi. Dedeoğlu, Halk TV’deki haklı mücadelelerinin başarıya ulaşacağını, hiçbir gücün kendilerini engelleyemeyeceğini söyledi.
Daha sonra konuşan Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel ise “Resmi bağımız yok” deseler de CHP ile Halk TV’nin bağının olduğunu, işten atmalara karşı bu soruna sahip çıkmak için geldiklerini söyledi.
Sabah’taki greve karşı CHP’nin TGS’nin yanında olduğuna değinen Türkel, Sabah grevi ile Halk TV’deki iki olayın birbirinden farklı olmadığını, her ikisinde de anayasal haklarını kullanan çalışanların kapı önüne konulduğunu söyledi. Bu iki olayın ibretlik olduğunun altını çizen Türkel, CHP yöneticileri ile defalarca görüştüklerini, ancak uyarılarının dikkate alınmadığını söyledi. Bazı CHP’li milletvekillerinin, “sendikadan istifa et, işe başlatalım” teklifinde bulunmasını kınayan Türkel, şimdi CHP önüne sembolik olarak geldiklerini, ancak uyarıları dikkate alınmazsa, binleri buraya yığacaklarını söyledi. İşten atmaları şiddetle kınadıklarını belirten Türkel, eğer atılanlar geri alınmazsa, yurdun her yerinde CHP’yi protesto edip, merkezin tam karşısına da “demokrasi çadırı” kuracakları uyarısında bulundu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan ve bakanları bu kez kaybetti

SONRAKİ HABER

zama zingo

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...