02 Temmuz 2009 00:00

Erdoğan ve bakanları bu kez kaybetti

BAŞBAKAN Erdoğan ve AKP’li bakanlar, siyasetçi ve gazeteciler aleyhinde Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtıkları tazminat davalarının tümünü kaybetti.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti’nin bakanları...

Paylaş

BAŞBAKAN Erdoğan ve AKP’li bakanlar, siyasetçi ve gazeteciler aleyhinde Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtıkları tazminat davalarının tümünü kaybetti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti’nin bakanları, CHP lideri Deniz Baykal ve gazeteciler aleyhinde Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtıkları tazminat davalarının tümünü kaybettiler. Başbakan Erdoğan da bir TV programında “Ne yapacaktın yani? Perez’i dövecek miydin?” diyen gazeteci Emin Çölaşan’ı mahkemeye vermiş, ancak bu dava da 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce reddedilmişti.
Başbakan Erdoğan daha önce de “Başbakan yalan söylüyor” dediği gerekçesiyle CHP lideri Deniz Baykal aleyhine 30 bin liralık tazminat davası açtı. Ancak dava, Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Cengiz Çifçi tarafından reddedildi.
UNAKITANLAR DA PARA ALAMADI
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın eşi Ahsen Unakıtan da bir köşe yazısında “kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” iddiasıyla Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan hakkında dava açtı. Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi, 3 milyar lira tazminata karar verdi. Ahmet Hakan ise “Üç milyarı sana yedirtmem Ahsen yenge” başlıklı bir yazı daha yazdı. Ahsen Unakıtan bu yazı için de dava açtı, ancak 15. Asliye Hukuk Mahkemesi bu davayı reddetti.
Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik ise Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer’e, “Prof. Aşkın’ın Tutuklanmasının Ardındaki Gerçekler” başlıklı köşe yazısında, “şeref ve vakarına saldırıda bulunulduğu” gerekçesiyle 30 bin liralık dava açtı. Bu dava da Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce reddedildi.
Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve kızı Zeynep Basutçu da Sabah gazetesinde 23 Şubat 2006’da yayınlanan “Kafa Karıştıran Ziyaretler ve Bir Garip İnkar” başlıklı haberler nedeniyle 40 milyarlık dava açtı. Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi bu davayı da reddetti.
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Delgado ameliyat olacak

SONRAKİ HABER

Halk TV’deki işten atmalara CHP önünde protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa