02 Temmuz 2009 00:00

İETT’de kokart eylemi yapıldı

İETT şoförleri ayın 21’inde almaları gereken ücretlerini günlerdir alamadıkları gerekçesiyle bugün sessiz eylemdeydi. Hizmet-İş Sendikası’nın kendilerine dağıttığı “Hâlâ maaşımı alamadım” yazılı kokartları...

Paylaş

İETT şoförleri ayın 21’inde almaları gereken ücretlerini günlerdir alamadıkları gerekçesiyle bugün sessiz eylemdeydi. Hizmet-İş Sendikası’nın kendilerine dağıttığı “Hâlâ maaşımı alamadım” yazılı kokartları omuzlarına yapıştıran şoförler, İstanbulluların durumdan haberdar ettiler. 2 senedir ücretlerinde aksamalar yaşandığını belirten bir İETT şoförü, “Sıkıntıyı anlatmaya bu omzumdaki yazı yetiyor. Maaşımı alamadığım için kredi kartı faize girdi. Kirayı zamanında ödeyemedim. Bu böyle devam ederse ve sendikamız karar alırsa iş bırakabiliriz” dedi.
Ödemelerini ayın 21’ine göre ayarladığını ve ödeyebilmek için kredi çektiğini kaydeden başka bir şoförse “Yemeğini, çayını direksiyon başında halletmek zorunda kalan bizler, şimdi de maaşlarımızı zamanında alamıyoruz. Bu kadar kişiye hizmet veren bizlerin sorunları da önemsensin. Bir an önce çözülsün ki bizde rahat çalışabilelim” dedi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

iŞÇi AKP’Yi KUŞATACAK

SONRAKİ HABER

EMEK GÜNLÜĞÜ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...