02 Temmuz 2009 00:00

EMEKLİ SEN’DEN HÜKÜMETE TEPKİ

EMEKLİ-SEN, Emekliler Günü nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu’nda SGK yöneticileri ve emekli derneklerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya sendikalarının çağırılmamasına tepki gösterdi.

Paylaş

EMEKLİ-SEN, Emekliler Günü nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu’nda SGK yöneticileri ve emekli derneklerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya sendikalarının çağırılmamasına tepki gösterdi. Sendika, toplantıya çağırılmama nedenlerinin ülkeyi yönetenleri her zeminde eleştirmekten kaçınmamaları olduğunu belirtti.
Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, dün düzenlediği basın toplantısında “Çalışma Bakanlığı veya SGK Başkanlığı’nda göstermelik toplantılar organize edilerek emekliler haftası emeklilerden kaçırılmaktadır” dedi. Yapılan toplantıların içinin boş olduğunu belirten Beysülen, önceki gün SGK’ da yapılan toplantıyı eleştirdi. Beysülen, toplantıya hükümeti her zeminde eleştirmekten kaçınmadıkları için çağrılmadıklarını söyledi.
SAMİMİYET ÇAĞRISI
Emeklilerin sorunlarına değinen Beysülen, hükümeti sorunları çözümü için samimiyete davet etti. Farklı zamanlarda ancak aynı şartlarda emekli olanların aylıkları arasında uçurum olduğunu vurgulayan Beysülen, bu durumun ancak “intibak yasası” ile giderilebileceğini ifade etti. Beysülen, “Bizleri bu sefalete ve yoksulluğa mahkum edenlerden çözüm üretmelerini beklemek gaflettir. Çözüm, sorunlarımıza sahip çıkıp birlik olmaktan geçiyor” dedi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

40 ton buğdayı biçip çaldılar!

SONRAKİ HABER

20 milyonluk yorum!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...