02 Temmuz 2009 00:00

ENGELLİLER AYTAÇ DURAK’I PROTESTO ETTİ

ADANA’da bir engelli derneği üyeleri, kendilerini denize götürecek belediye otobüsü gelmeyince olayı protesto etmek için asfaltta yüzdü.

Paylaş

ADANA’da bir engelli derneği üyeleri, kendilerini denize götürecek belediye otobüsü gelmeyince olayı protesto etmek için asfaltta yüzdü.
Çukurova Engelliler Derneği (Çöz-Der), Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın, engellilerin su faturalarında indirim yapacağı yönünde verdiği sözün ardına düşünce, denize gitmek için belediye tarafından kendilerine tahsis edilen otobüsten de oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin denize gitmeleri için 4 hafta önce kendilerine tahsis ettiği otobüsten mahrum kalan engelliler, denize gidemeyince şişelerle kafalarına su döküp asfaltta kulaç attılar.
Denize gitmek için hazırlıklarını tamamlayıp sabah erken saatlerde adliye önünde buluşan Çöz-Der’in yaklaşık 60 üyesinin deniz planı hayal oldu. Yumurtalık’a gidip deniz keyfi yapmak için belediyeden araç talep eden Dernek Başkanı Ahmet Ataş, su indiriminin takipçisi oldukları için belediyenin kendilerine misilleme yaptığını söyledi.
Engellilerin kültürel faaliyetlerine belediyelerin destek vermesi gerektiğini aktaran Ataş, belediye başkanının su indirimi sözünün takipçisi oldukları için otobüslerin verilmediğini ileri sürdü. Ataş, “Arkadaşlarımızı plaja götürüyorduk. Hem verdikleri sözleri tutmadılar, hem de bize otobüs vermediler. Konuyla ilgili şikayetimizi savcılığa bildireceğiz” dedi. Belediye yetkilileri, olayın anlatıldığı gibi olmadığını iddia etti (ADANA)
ÖNCEKİ HABER

İşine geri dönebilmek için...

SONRAKİ HABER

16. yılında katliam lanetlenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...