03 Temmuz 2009 00:00

Kemal Özer son yolculuğuna uğurlandı

30 HAZİRAN günü kalp durması sonucu ani bir şekilde yaşamını kaybeden, Türk şiirinde toplumculuğun en önemli temsilcilerinden; Gül Yordamı, Araya Giren Görüntüler...

Paylaş

30 HAZİRAN günü kalp durması sonucu ani bir şekilde yaşamını kaybeden, Türk şiirinde toplumculuğun en önemli temsilcilerinden; Gül Yordamı, Araya Giren Görüntüler, Şiiri Sorgulayan Yazılar gibi eserlerin sahibi şair-yazar-çevirmen Kemal Özer, dün Aksaray Murat Paşa Camii’nde ikindi namazına mütakip kılınan cenaze namazından sonra Kozlu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Sanatçıyı, Yaşar Kemal, Ataol Behramoğlu, Doğan Hızlan, Enver Ercan, Tevfik Taş, Mustafa Köz, Adnan Özyalçıner, Gülsüm Cengiz, Neşe Yaşın, Orhan Alkaya, Bilgesu Erenus, Gençay Gürsoy gibi dostları son yolcuğunda yalnız bırakmadı.
1935 yılında İstanbul’da doğan Kemal Özer, yazın hayatı boyunca a dergisi, Cumhuriyet gazetesi, Varlık dergisi gibi birçok yayın organında bulunmuştu. Şairliğinin ilk yıllarında İkinci Yeni Hareketi içinde yer alan Kemal Özer, ilerleyen yıllarda şiirlerini toplumcu-gerçekçi bakış açıyla oluşturmuş, eserlerinde toplumsal olayların yanında insanların bu olaylar sonucu ortaya çıkan duygularını, tepkilerini yansıtmıştı. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Obama, en büyük saldırı emrini verdi

SONRAKİ HABER

Nâzımsız kültür başkenti olur mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...